Komentari (635)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iako sam srbin, ovo je krajnji debilizam. Mada mislim da je ovo samo predizborni spin, sad SNSD-ovci ovo uzimaju kao argument protiv Ivanića i Crnatka, kao da oni imaju neke veze sa školskim planovima u Austrailiji...
niste svi ovce bravo Srbine! ima nade
@MilanMuc čuj ne postoji a uči se i u Australiji
Sasvim legitimno, pitam se u ovom trenutku. Nasi politicari su jadovi 😳. Odu u EU pricaju neke price, neko ganjanje, neki upitnici itd itd., umjesto da kazu javno i pred Merkelovkom i tim vecim zvanicnicima kakva se politika ovdje vodi, vecinskom narodu se ne priznaje jezik. Toliko su glupi umjesto da rade sve na principu ultimatuma, hoces MMF kredit potpisi da priznajes jezik, itd itd. Ne gori Federaciji pod nogama vec RS jedan veci ekonomski krah pogubili bi se. 👍🔨
Ima li ovdje tko da prica naš jezik? Vidim komentari i jednih i drugih a mozda i trecih i ja razumijem sve. Svaka mi cast. Pitanje: Zasto smeta da neko zove svoj jezik bosanski jezik?
ukinuti sve jezike ostaviti samo BOSANSKI
Pa iskreno mene kao drzavljanina Republike Srpske i BiH u inostranstvu smeta kada mi neki balija u konzulatu ili ambasadi pomene "bosanski" Reko,...gospodine ja taj vas jezik iako sam drzavljanin BiH niti razumem niti zelim da razumem Srpski je moj jezik
bosanskim jezikom svi pricamo a srpski i hrvatski je samo jeftina kopija originala
Ja mislim da nakon ovih izjava Ivanića i Crnadka slijedi promptno djelovanje australskih vlasti i hapšenje svih koji kažu da govore bosanski jezik. Pa nisu Ivanić i Crnadak odvrni-zavrni na svjetskoj političkoj sceni, još dok Milorad koju progovori na ovu temu... ma nema nas niđe!
koliko mi bošnjaci trošimo snage boreći se protiv neprijatelja vlaha i šokaca, dobro nam išta u državi funkcioniše
Kakav kralj!
PA mam u vam ublehašku. Ustav BiH Bosanski jezik tretira ravnopravnim i zar je moguše da Ustav RS ili zakoni mogu biti iznad Ustava BiH????? Zašto ne tužite pič ka vam meterina. Nego ovako na nacionalistikči način pribavljete jeftine stranače bodove. Pitanje Bosanskoj jezika nije naučno pitanj nego pitanje Ustava BiH. SDA Balije godinama na ovome uzimaju poene, dok se lagano pravno Bosanski jezik istjerava iz institucija u RSu.
kic Izvini molim te, kakve veze ima SDA sa ovim? Ne branim SDA, ali balije su bosnjacke ulizice, koje misle da ako dokazu da su slicni Srbima i Rvatima da ce ih simptatisati. Kretenu balinski, shvati, oni te mrze i uvijek ce te mrziti. Takvi kao ti su prvi poklani u devedestim...
sabur, polahko Bošnjače, sabira se to sve i bilježi. Doćiće sve to na naplatu uskoro
zvanicnici rs mogu pusiti do bola jer bo tamo ih nitko ne pita ne samo to nego ne znaju ni da postoje.
Dokaz da SDA radi svoj posao Cestitam Ambasadoru !
Malo ste s ovim trznuli Mirzu Hajrića iz sna a baš je čovjek lijepo spavao, zato na svim slikama i izgleda kao da se tek probudio jer čovjek voli spavati a najviše voli spavati u dobrim diplomatskim uhljebskim foteljama.Jadničak, baš mi ga je žao što se morao probuditi da reaguje po ovom pitanju.Eto rekao si im Mirza, slobodno se možeš sad vratiti spavanju na toj udobnoj diplomatskoj fotelji, neće te niko buditi sve do nekog narednog političkog spina, intervjua ili posjeta.
I neka mi neko objasni, kakav je to bosanski jezik. Šta ga karakteriše, koje su mu odrednice? Gdje je bio do 90 i neke. Koje su mu različitosti u odnosu na hrvatski i srpski. Zašto guraju taj izmišljeni jezik na silu. Šta je specifikum tog tzv. jezika?
da si pismen znao bi...ovako teko je to tebi shvatiti kad si zadojen SANU i SPC i masom drugih govana
@sprec Eto ti si pismen, pa me prosvijetli. Pošto živim u neznanju. Daj argumente koji pobijaju moje tvrdnje, da je to izmišljen jezik, kao i vaša nacija.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sve nacije su zlo, ali ova izmišljena '72 je čudovište.
Narodna poslovica kaze: Vlaha posadi i pogosti za stolom, a drugog sveži u vreću i sjedi na njega. Što ti onaj misli za stolom isto misli onaj ispod tebe
@ehoo Isti ko i vi. Dvi ste govna na tom Balkanu. Svi ste zlo, stoka, divlja plemena. Gamad i štakori, koji se svakih 50 godina pokolju. Ciklon B je za vas sve na Balkanu.
narodna poslovica kaze...jebes vlahu mater ha ha
molim te hajriću napiši knjigu svoju ublehu kako od perača sudja u londonu do svjetske banke hajd dobro to možeš preskočiti jer su te nogom u guzicu izbaci do ambasadora bih u australiji malo i o autorskim pravima joj koja si ti ubleha!