{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvaničnici svečano otvorili novoizgrađeni kružni tok u Banjoj Luci

S
SRNA
14.6.2018. u 10:26
118
66
Zvaničnici svečano otvorili novoizgrađeni kružni tok u Banjoj Luci
118
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zajedno sa ministrima, gradonačelnikom Banje Luke Igorom Radojičićem i rukovodstvom preduzeća "Putevi" posjetila je novoigrađenu kružnu raskrsnicu kod Rebrovačkog mosta u čiju izgradnju je uloženo 551.000 KM.
Radove su finansirali "Putevi Srpske", dok je Grad Banja Luka obezbijedio svu potrebnu dokumentaciju i riješio imovinsko-pravne odnose.

Nakon obilaska raskrsnice, uslijedilo je zvanično otvaranje novoizgrađene dionice Istočnog tranzita, a njenim puštanjem u saobraćaj, zajedno sa kružnim tokom, značajno će biti smanjene gužve u ovom dijelu Banje Luke.

Na mjestu gdje će uskoro uslijediti svečano otvaranje Istočnog tranzita su ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministrica porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović i potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Ova saobraćajnica, koja je je planirana još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, duga je 440 metara, a projekat, vrijedan 850.000 KM, izveden je u saradnji sa "Putevima Srpske".

Nakon otvaranja saobraćajnice i obraćanja zvaničnika, planirano je da bude ozvaničen i početak uklanjanja konstrukcije dotrajalog Zelenog mosta i izgradnje novog, u šta će grad uložiti 2,2 miliona KM.

Novi most, projektovane širine od 14 metara i sa dvije kolovozne trake, uključujući i pješačke i biciklističke staze, trebalo bi biti završen do decembra, a radove će izvesti preduzeće "Prijedorputevi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: