Tema: Situacija u BiH
30

Zvaničnici iz RS-a danas kod Vučića u Beogradu

E.S.H.
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u Beogradu danas sa Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Dolazak je potvrdio predsjednik SDS-a Mirko Šarović, a Vučić za stolom očekuje i lidere ostalih stranaka. Sastanku će prisustvovati i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Sastanak je zakazan za 12 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije.

Kako je ranije najavljeno, najviši zvaničnici RS-a i lideri parlamentarnih stranaka, upoznat će Vučića o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se sačuva mir u regionu.

"Razgovarat ćemo o tome jer mi želimo da očuvamo mir za srpski narod da se izborimo za mir, da ne ugrozimo ni napredak Srbije jer mi brže napredujemo nego drugi", rekao je Vučić.

On je za Televiziju "Pink" rekao da Srbiji ne treba zaustavljanje tog napretka "ni na koji način i ni po koju cijenu".

"Nama treba mir. Zato naša situacija nije nimalo laka, jer sad kada odem bilo gdje u svijet, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju nas i za situaciju u BiH, a ja im kažem - 'Mi se ne miješamo u njihove odnose' ", dodao je Vučić.