{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zurovac: Novinarstvo je danas najriskantnija profesija

F
10.6.2014. u 16:37
1
12
Zurovac: Novinarstvo je danas najriskantnija profesija
1
Zurovac: Novinarstvo je danas najriskantnija profesija
Ljiljana Zurovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini danas je organiziralo prvu Legal Leaks radionicu za bh. novinare pod nazivom "Sloboda informiranja: Osnaživanje novinarstva“.
Cilj Legal Leaks radionice jeste da osnaži novinare u BiH da koriste zakone o slobodi pristupa informacijama kao sastavni dio svoga posla.

Slobodanka Dekić iz Media centra je kazala da je ova konferencija dobrodošla jer je u toku inicijativa da se BiH priključi Međunarodnoj inicijativi otvorenih podataka.

"Postoji velika potreba za ovakvim radionicama, da diskutujemo o tome kako raditi i živjeti u novinarskom poslu koji je sve stresniji i sve teži. Novinarstvo je svuda u svijetu bila jedna od riskantnijih profesija, a danas je najriskantnija definitivno", ocijenila je direktorica Vijeća za štampu BiH Ljiljana Zurovac.

Legal Leaks radionica će pružiti novinarima informaciju kako da koriste svoje pravo na pristup podacima, kakve su odredbe legislative o slobodi pristupa informacijama u BiH, do kakvih podataka se može doći na osnovu EU Regulative 1049, a bit će riječi i o data novinarstvu i tehnikama obrade i analize podataka u uvjetima novih tehnologija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: