Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako svi možemo plaćati istu cijenu struje zašto to Aluminij da bude POVLAŠTEN? Ako se može Aluminiju davati BESPLATNA električna energija, onda može i nama ostalima. DOSTA VIŠE POMAGANJA FIRMAMA KOJE SU STRANAČKI BANKOMATI !!!
Zatvaraju ga ima 20 godina,bjezi bogati kakve šuplje valjaju ljudima imaju 2.500 km plaću,oni bi 3.000km platu eto zasto protestuju,ili ga zatvori ili ga privatiziraj...
Dečki, ovdje se Čović pita dok je Herceg Bosne i naroda Hrvatskog!
ma zalibo me racqu za Aluminij,nek se zale upravi vodovoda.Ako se zatvori i propadne imaju radnici sta raditi,eno zemlje na svakom koraku niko nista ne proizvodi.Mogo bi se duvan opet posaditi ko sto se sadio i ranije.Kad ne znaju voditi jednu profitabilnu firmu onda nije nista za njih ,gasi sve (i givikt bi pokvarili)
Ne razumijem ovo "nabavke struje po uslovima koji imaju ekonomsku osnovu "?? Sta to znaci? Da dobijaju struju po nizoj cijeni i time povecaju zaradu. I dosad su imali najbolje place u regionu. Zasto se ne bi davao popust na struju i drugim preduzecima? Ili jeftinija nafta rudnicima uglja i oni zaposljavaju na stotine ljudi. Zasto Aluminijum treba da ima povlasten rezim? Kad ce ostali biti "jednakopravni" Hrvatima u Hercegovini?
Jarane, drži se ti politike, ekonomija ti slabo ide. :-D Bacati samo šuplje i pozivati se samo na politike nisu ni dijagnoza ni riješenja iz domena ekonomije. Održavati mrtvaca na infuziji ili napraviti program za koji niko od vas nije sposoban jer zahtjeva stručnost, znanje i ulaganja.
@milojko74 Zato što smo država apsurda. Uspješne firme nastojimo potopiti a gubitaše održavati u životu. Zato što nam jedan lik u predsjedništvu dobija mjesečno 25 puta više novaca nego što je prosječna penzija. Zato što nam ministri najmanje imaju pojma o svom poslu a umislili se da su Tesle.A najprije zato što smo u globalu najgluplji narod na zemaljskoj kugli. Dovoljno ?
@milojko74 Uporno to dokazujemo, iz godine u godinu, ne samo na izborima. Okretanjem glave od svakog kriminala, svojom šutnjom, nečinjenjem.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Da, da to je gdje je onaj Covic ljakse bio komunista upravnik...
A sta su ostale firme, telekom elektroprivreda, ....?
Bankomat na jeftinoj struji
Turci na haparatima,ima ih vise a mi imamo troduplo vise od njih 🤣🤣🤣🤣😎
Revizija poslovanja, pa neka oni što su se nakrali vrate novce i izvuku firmu iz dugova. Što bih ja sada vracao njihove dugove? Krađe i i prošlost me ne interesuje, neka to odrade državni organi. Mene interesuje budućnost, a to sa ovim dosadašnjim facama nema šanse. Nova stranka Hadzikadic, nedjelja Dom mladih Sarajevo.
A šta su Željeznice Federacije koje svake godine gutaju 20 miliona maraka i to decenijama već?
o zuljevicu wannabe patrioto aka socijal demokrato. jesi li naucio kada je dan drzavnosti, a kada je dan nezavinsosti BiH
Zato treba politicare krivit na kantinalnom na federalnom i na drzavnom novou . To je bila opet neka ja tebi Aluminij a mene pusti ovamo. Zasto sute stranacke vodze . Oni se pitaju znalo to i prije da je Aluminij pred propatom. Bog svima
Zivjeli na HDZ oblaku troseci narodni novac...2000 covicevaca su imali plate 2500 km do 20 000 km ..naravno njime je bilo predobro al kad su na naplatu dosli dobavljaci i kad je finansijski balon pred pucanjem oni krive vladu federacije umjesto sebe jer su neekonomski poslovali unazad 20 godina.... jel iko otiso u zatvor za trosenje narodnog novca .... nije...necete cuti od randika da krive upravu koja je svojim rastrosnim nacinom poslovanja unistila alumnij.... sami ste sebi krivi.
Bravo treba sve da se istrazi gdje novac izasao iz firme sve pohapsiti pa unda dici firmu na noge sa drugim ljudima a ne sa mafijom HDZ-a
@KVIKK sta buncas palestinac