Postignuti rezultati
0

Zubac: Rasvijetliti sva krivična djela u vezi akcije "Lutka"

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Policijska akcija "Lutka" trajat će sve dok ne budu rasvijetljena sva krivična djela čije je razrješenje planirano pokretanjem ove operacije, poručio je danas u Istočnom Sarajevu direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Goran Zubac.

"Već imamo određene rezultate i razrješavamo druga krivična djela vezano za sve one koji su učestvovali u zločinačkoj organizaciji koja je cilj ove akcije", rekao je Zubac novinarima u Istočnom Sarajevu.

Na pitanje da li raspolaže saznanjima gdje se nalazi Naser Keljmendi, koji je stavljen na crnu listu administracije SAD-a i koji je uspio izbjeći hapšenje tokom akcije "Lutka", Zubac je rekao da policijske agencije raspolažu svim neophodnim operativnim saznanjima u vezi sa licima koja su pod istražnim radnjama.

Akcija "Lutka" je najveća poslijeratna policijska operacija, koja je pokretnuta sredinom proteklog mjeseca i usmjerena je protiv tri organizovane kriminalne grupe i više lica koja su učestvovala u ubistvima, razbojništvima i trgovini narkoticima.

Jedan od ciljeva akcije bio je hapšenje Nasera Keljmednija, koji je bjekstvom u Crnu Gora, a nakon toga na teritoriju Kosova, uspio da izmakne službenicima SIPA-e.