|

Zornić: Radi se o montiranim optužbama, ovo je pokušaj zaustavljanja revizije rada Toplana

Zornić: Radi se o montiranim optužbama, ovo je pokušaj zaustavljanja revizije rada Toplana
20
M. N.
25.9.2019. u 17:50
79
komentara
20

dijeljenja
Zornić: Radi se o montiranim optužbama, ovo je pokušaj zaustavljanja revizije rada Toplana Enver Zornić
Direktor KJKP Toplane Enver Zornić oglasio se nakon natpisa o njegovoj presudi za ubistva Srba i Hrvata tokom rata u Sarajevu. Kazao je da tekst Žurnala produženi pritisak i atak na čast i život njega i njegove porodice koji traje i ne prestaje još od 1993. godine.
"U potpunosti negiram citirane navode i svoje učešće u navedenim događajima jer se radi o tada montiranim optužbama i procesima. Očito interes naručioca ovog teksta i momenat njegovog objavljivanja aludira na pokušaj da zaustave započeti proces revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane Sarajevo u kojem postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama te o privrednom i organizovanom kriminalu, o čemu je dijelom već upoznato nadležno tužilaštvo", kaže Zornić.Poručio je kako uprkos prijetnjama i ucjenama niko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane Sarajevo.

Podsjetimo, portal Žurnal objavio je danas da je novoimenovani direktor javnog preduzeća Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđen da je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena, te da je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je komandovao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

I SDP-a su poručili da će, ukoliko se ovi navodi ispostave tačnim, Zornić biti smijenjen s ove funkcije i isključen iz stranke.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...