{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zoran Tegeltija: Vlada RS traži od Vlade Rusije veliki kredit

6.3.2015. u 14:55
0
43
Zoran Tegeltija: Vlada RS traži od Vlade Rusije veliki kredit
0
Zoran Tegeltija: Vlada RS traži od Vlade Rusije veliki kredit
Zoran Tegeltija (Foto: Klix.ba)
Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da će se svi predloženi nacrti zakona i izmjena i dopuna zakona, koji su prethodna tri dana razmatrani u Narodnoj skupštini RS, ići u javnu raspravu, koja će vjerovatno trajati 60 dana, a potom će se u formi prijedloga zakona ponovo naći pred entitetskim parlamentom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Koncept javnih rasprava je zaista prihvatilj. Mi zaista želimo da ovi zakoni dobiju najprihvatljiviju normu. Dobili smo konkretne prijedloge, rješenja i sugestije za mnoga pitanja. Vlada RS će sve te prijedloge razmotriti, a potom ih vratiti poslanicima na usvajanje", rekao je Tegeltija.

On je dodao da je misija MMF-a otkazala posjetu BiH, koja je bila planirana ove i naredne sedmice, jer nije formirana vlast u FBiH i na nivou BiH. Tokom te posjete trebalo je biti razgovarano o kreditnim aranžmanima sa MMF-om. U BiH, ističe Tegeltija, trenutno boravi tehnička Misija MMF-a sa kojima je razgovarano o poreskom sistemu.

"RS će u ponedjeljak emitovati dugoročne obveznice u iznosu od 60 miliona KM. To je u skladu sa budžetom i načinom kako su definisana dugoročna zaduživanja. Taj iznos nije veliki i ničim ne ugrožava finansiranje RS. Što se tiče ruskih kredita, Vlada RS je odlučila odustati od malog i sa Vladom Rusije ponovo razgovarati o velikom kreditu", istakao je Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: