Članovi 'Praskozorja' u mirnoj šetnji
3
Znate li zbog čega je za BiH značajna bitka kod Bileće?
Komentari (178)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
omladino svaka čast... vi što negativno komentarišete- nabijem vas!
još 45 min. do iftara!! MOGU JA TO!!!
Arsenije,pobratime u istini,vjeri i Bogu jednome!Znas da je jedan jedini Bog za sve koji vjeruju,samo ga razlicito nazivamo!Mozes li se zakleti svetim Savom,da nikad nisi imao i da nemas prijatelja muslimana?!Ili da se nisi barem pravio da takvih prijatelja imas!Znas da je bogohulstvo odbacivati prijateljstva i pobratimstva,to zna svaki pravoslavni Srbin sa kucnim odgojem!Eto,neka ti je prosto od mene,a ti vidi kako ces!Sve najbolje tebi i porodici!
...
Za punoglavce koji kazu da se trebalo obiljeziti u Bileci - \"Oni su najprije željeli godišnjicu bitke obilježiti odlaskom na mjesto gdje se bitka i održala, te odlaskom na nekropolu Boljuni gdje je sahranjen vojvoda Vuković, međutim nisu imali dovoljno finansijskih sredstava.\"
NISU BILI PRAVOSLAVCI A SAMO PODIGLI PAR MANASTIRA U KOJEM JE I SAHRANJEN NPR SANDALJ NISU BILI PRAVOSLAVCI,AL TEK SU UZELI IME SVETOG SAVE U TITULI! I DARIVALI SVETU GORU U GRCKOJ I MANASTIRE PO SRBIJI NE CUDI ME DA ZA PAR GODINA NECU PROCITATI OVDE, DA SU KOSACE I KOTROMANICI USTVARI MUHAMEDANCI,PRAVI DIN VERNICI!
TI SI ZA MENE NISI POBRATIM,NISI MI ROD,NISI MI NISTA,DO OGAVNI I LAZLJIVI OTPAD SKART BALKANSKIH NARODA! SLJAM I IZROD NIT ME POZIVAJU U BOGU,JER TI VERUJES U LAZ
PA NIJE OSTALO U NARODU ZABELEZENO DA JE SVETI SAVA ISAO SA MACEM,DOK ZA OSMANLIJE I UOPSTE MUSLIMANE JE NORMALA BILO DA VERU SIRE MACEM VELIKA JE RAZLIKA IZMEDJU NAS SVETI SAVA JE SRBIN,STVARAO SRPSKU CRKVU,OBRAZOVAO SVOJ SRPSKI NARODA A MULE I HODZE I KADIJE,NISU SIRILE ISLAM RADI BOSNE I HERCEGOVINE,NEGO RADI SULTANA U CARIGRADU! VELIKA RAZLIKA!
Arso,Arsene,u istini i Bogu pobratime! Kazi mi kako se u kampanji Rastka Nemanjica,svetoga Save,sirilo hristijanstvo srpsko pravoslavno!Ostalo je zapisano da ucesnici u sirenju srbo pravoslavlja, nisu postedili ni bogumilsku djecu u kolijevci!Toliko o tom tvom dragovoljnom izboru vjere pravoslavno srpske!
trebali ste obiljeziti dan bitke u bileci, primili bi vas s odusevljenjem :D
Bosanska vlastelinska porodica Kosace je porijeklom iz Gorazda, tacnije iz sela Kosace koje tu postoji i dan danas. Nekropola stecaka u okolici sela je i njihovo porodicno groblje sto dokazuje da nisu bili ni katolici ni pravoslavci nego su pripadali Crkvi Bosanskoj, tako da je pravo smijesno sto ih danas neki pokusavaju prisvojiti da su Srbi ili Hrvati. Vlatko Vukovic nije imao djece mada se zenio par puta pa ga je nasljedio najstariji sin njegovog brata Hrane, veliki vojvoda bosanski Sandalj Hranic. Sandalj takodjer nije imao nijedno dijete iz 3 braka, pa ga je nasljedio sin njegovog brata Vukca, Stjepan Vukcic koji dobija nadimak Herceg jer je to njemacka rijec za Vojvodu. Oblast kojom je vladao rod Kosaca je bio Hum i Podrinje, od Gorazda preko Foce, Tjentista, Gacka, Bilece pa do Konavala i Dracevice u Boki Kotorskoj. Konavle su Kosace 1419 prodali Dubrovcanima, a na podrucju Boke Kotorske su osnovali i sagradili Herceg Novi.... PS: Praskozorje samo naprijed :)
CUDI ME DA U BILECU JUNACI NE DODJU MOZDA BI SE OVA BRKATA OVAJDILA ZA NEKI SNOSAJ! AHAHAHHAHAHAA
ostoja, priznaj da si ovaj debeli sa masnim vratom i sve ce ti biti oprosteno. imas moju rijec. :)))
TRI DERPETA NALIK SVAKOM MUHAMEDANCU BOSNE I HERCEGOVINE I NEKA GYZATA MALJAVA BUTCH BULA... ETO TO VAM VASA IZDAJA VERE DALA,,,,DEGENERISANI POTOMCI POTYRADI!
AHAHHAHA PRAVI ARIJEVCI NA SLICI....SVE JE OVO GO SHABAN,BAJRAM,NUSRET,DZEMILA I SLICNA GANFERSKA IMENA!
Nakon objavljivanja članka o organiziranoj povorci povodom sjećanja na bitku kod Bileće, zajedničku bitku svih naroda u Bosni i Hercegovini, koja je slavila historijski kontinuitet i opstojnost Bosne i Hercegovine, na osnovu predočenih komentara ostali smo više nego šokirani privitivizmom, predrasudama i nepoznavanjem opće kulture, ali i historije države u kojoj živimo. Na osnovu toga, dužni smo razjasniti par stvari, iako ne želimo nikome polagati račune za bilo štao, ovo radimo prije svega zbog ugleda pokreta i njegovih članova: http://praskozorje.weebly.com/
mozda tvoji nisu prodali vjeru za veceru, ali su platili quzitzom. i sta mislis kako si ti nasto i odakle ti je porijeklo? hajd trk na analizu krvnih zrnaca i pozdravi dedu haruna iz stambola grada..