BiH
34

Zmajevi grade banku koštane srži u BiH

Piše: N. J.
U Hotelu Terme na Ilidži jučer je potpisan sporazum kojim se Nogometni savez BiH uključio u podršku za uspostavu banke koštane srži u našoj zemlji.

Nogometni savez će na ovaj način promovirati i učestovati u raznim humanitarnim akcijama za uspostavu banke koštane srži te lobirati za ovaj projekt. Također, NSBiH će ubuduće učestvovati u svakoj većoj akciji humanitarnog donatorskog tipa za ovu banku.

Sporazum su jučer potpisali predsjednik NS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković, predsjednik Udruženja NVO Mala, koja vodi projekt banke koštane srži, Abdulkadir Tuco, te glavni promotor akcije "Zmajevi grade banku koštane srži" Asima Osim, supruga legende bh. nogometa Ivice Osima.

Inače, NVO Mala će u saradnji sa NS BiH u hotelu Terme na Ilidži 18. maja organizovati veliku manifestaciju pod nazivom "Zmajevi grade banku koštane srži".

Manifestacija će okupiti bh. nogometne reprezentativce, te osobe iz javnog i političkog života, privrednike koje će građani moći da kontaktiraju putem telefona i s kojima će moći razgovarati. Specijalni gosti bit će visoki predstavnik Valentin Inzko, te bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Manifestacija je zamišljena kao četverosatna emisija koju će direktno prenositi TV Pink. Gledaoci će moći pozvati i humanitarni telefon, a moći će vidjeti i broj žiroračuna na koji će moći uplatiti sredstva za banku koštane srži.