{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zlatni studenti UNSA: Ministre Marjanoviću razmislite još jednom o ostavci

22.5.2013. u 12:28
0
33
Zlatni studenti UNSA: Ministre Marjanoviću razmislite još jednom o ostavci
0
Zlatni studenti UNSA: Ministre Marjanoviću razmislite još jednom o ostavci
Sa jedne od dodjela priznanja "Zlatna značka"
Nakon što je ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Damir Marjanović jučer podnio ostavku na tu funkciju, što je uslijedilo nakon protesta prosvjetnih radnika ovog kantona, reagirali su i najbolji studenti Univerziteta u Sarajevu.
Članovi Udruženja dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu traže od Marjanovića da još jednom razmisli o ostavci, navodeći da se radi o jednom od rijetkih dužnosnika u državi koji svoj posao radi kako treba. Otvoreno pismo najboljih od najboljih Univerziteta u Sarajevu prenosimo u cjelosti.

"Mi, odlikovani priznanjem Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, obraćamo se ovim putem ministru obrazovanja, prof.dr. Damiru Marjanoviću, s molbom da još jednom razmotri svoju odluku o neopozivoj ostavci na tu dužnost. Naime, potpuno shvaćamo razloge za takvu odluku, no istovremeno podsjećamo da je ministar Marjanović jedan od rijetkih dužnosnika svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini koji je imao viziju za poboljšanje obrazovnog sistema, te konkretnim postupcima pokušao tu viziju i realizirati. Smatramo da je za svaku promjenu potrebno vremena, pa stoga i za ovakve pothvate.

Teška vremena zahtijevaju spremnost na kompromise, razumijevanja i velika zalaganja, a mi smo to upravo vidjeli u slučaju ministra Marjanovića. Svojim radom dao je nadu nama, najboljim studenticama i studentima Univerziteta u Sarajevu, dokazao je da za mlade ovdje ima svijetle budućnosti, da je nekome stalo da ostanemo u ovoj zemlji, da se trud i rad isplate… Bio je uvijek spreman saslušati sve strane u obrazovnom procesu. Ne u svojoj kancelariji, nego na terenu. Upravo zato smatramo da bi još mnogo mogao doprinijeti i pored prepreka na koje nailazi.

Ujedno se ovim otvorenim pismom obraćamo njegovim kolegama u Vladi Kantona Sarajevo, svim nastavnicima i profesorima s molbom da ne dozvole odlazak čovjeka koji je pokušao pronaći najprihvatljivija rješenja za vremenom nagomilane probleme u obrazovanju", navodi se u otvorenom pismu dobitnika "Zlatne značke" Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: