BiH
0

"Zlatna jesen" na godišnjicu olimpijada u Sarajevu i Lillehammeru

FENA
Udruženje građana "Zlatna jesen" organiziralo je danas u Bosanskom kulturnom centru (BKC) izložbu fotografija "Sarajevo '84. Lillehammer '94.".
Foto: FENA
Foto: FENA

Izložba je upriličena povodom obilježavanja 31. godišnjice olimpijade u Sarajevu i 21. godišnjice olimpijade u Lillehammeru.

Autorica izložbe i predsjednica "Zlatne jeseni" Mirsada Hodžić ističe da udruženje poklanja Gradu Sarajevo izložbu na kojoj se vidi šta su žene 1984. i 1994. radile da bi ispratile sportiste na takmičenje.

Foto: FENA
Foto: FENA

"Za Olimpijadu u Sarajevu smo dosta toga uradili za naše sportiste. Sašile smo veliki broj kapa i džempera. Stranci su bili oduševljeni našim kulturnim naslijeđem i ručnim radovima. Logističari koji prate sportiste su uvijek u drugom planu. Mi smo bili logistika tih godina. Kada smo ispraćali bh. sportiste 1994. u Lillehammer, radili smo u skloništima pod svijećama", izjavila je Hodžić za Fenu.

Dodala je da je udruženje u kontatku s gradonačelnikom Lillehammera te da postoji mogućnost da se izložba organizira i u tom norveškom gradu.

Foto: FENA
Foto: FENA

Izložba u BKC-u će biti otvorena do 14. februara.