|

Zlatko Topčić: "Sva djeca imaju pravo na sreću"

Zlatko Topčić: "Sva djeca imaju pravo na sreću"
0
S
Sarajevo-x.com
8.12.2010. u 23:59
0
komentara
0

dijeljenja
Zlatko Topčić: "Sva djeca imaju pravo na sreću"
U multipleks kinu Cinema City premijerno je pred bh. publikom prikazan film Adisa Bakrača "Ostavljeni". To je priča o posljedicama rata, o 15.000 djece koja su koja su nastala iz mržnje i koja danas uglavnom lutaju svijetom.
Film "Ostavljeni", koji je rađen prema scenariju Zlatka Topćića, priča nam još jednu bolnu, ali istinitu priču o strahotama rata, o djeci koja su rađana nakon silovanja i ostavljana.

Iako nisu nizašta kriva ta djeca su ostavljena i zaboravljena. Njih 10 do 15 hiljada danas lutaju svijetom i pokušavaju pronaći sebe, svoje mjesto pod Suncem, svoju sudbinu i svoj pravi put.

Ne odstupajući od scenarija, režiser Bakrač uspio je, uz pomoć pedesetero djece koja glume u filmu, doprijeti do javnosti, do publike koja je prisustvovala premijeri i nagradila ga gromoglasnim aplauzom.

"Ostavljeni" nagrađeni bučnim aplauzom

Priča o bezimenom narodu, kako je naveo Topčić, je veoma značajna i ukazuje na to da je djeci koja su rođena nakon silovanja potrebna pomoć. No, bez pomoći države i društva tu djecu je jako teško izvesti na pravi put.

A kao i svima, i njima treba ljubav, potreban im je majčinski zagrljaj, sigurnost, blagi osmijeh i riječi "Bit će sve uredu".

Ta djeca nisu kriva što su plod mržnje i ne smiju ispaštati tuđe grijehe.

Film "Ostavljeni" će na redovnom repertoaru Cinema Cityja biti od 9. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.