Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako ima male srece u ovolikoj nesreci to je cinjenica da lovu za obnovu ovaj put nece moci da klepaju kriminalci iz SDA i s za Bih,sto je bio sucaj iza rata,ili nedaj Boze FAhro koji je takodjer tada bio u SDA. Ovim sto jedva cekaju da pljuju po bilo kome,sto se prave iz fotelja humanisti ova poplava nije bila nikakva opomena da se ne bave licemjerstvom,i da ne lazu na ljude.
pa da SDA nije primala te donacije, i da nije pohapala dobar dio, mi smo mogli prvo bolje stojati ekonomski, a drugo mogli smo se davno zastiti od eventualnih poplava... ovako prepusteni gradjani sebi... no bitno da nema žrtava, a kuce puteve sve cemo mi to ponovo izgraditi, udruzeni Bosanci i Hercegovci, sa pomoci sa strane i dijaspore!
To je velika sreca,jer gdje god je SDA krocila svojom nogom tu je propast zagarantovana. Ovo bi njima bila samo dobra prilika da Bakir ili neki drugi iz vrha sebi napravi jednu ugodnu vilu !!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Da je srece da se i drugi politicari angazuju kao sto je gosp Lagumdzija. Htjeli priznati ili ne ovi su se ljudi na svoj nacin angazovali i pokusavaju da koliko toliko ublaze poslijedice ovog haosa. U ovome nema nista lose,covjek je izaso i objasnio kolie su nam stete,jedan od rijetki koji je to ucinio i na tome mu treba skinuti kapu...
j*bo ti ovaj gospodin mater. i tebi i ostalim sdp placenicima koji i ovu tesku situaciju koristite za propagandu djeci vam za lijekove zatrebalo dabogda
Blago nama kad nam je mjerilo ko bolje objasni kolika je šteta i ko bolje ublaži posljedice, a ne ko je koliko uradio da do njih ne dođe. Bravo
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ne znam da li da kazem na zalost ili na srecu, ali ove poplave su pokazale da imamo jako mali borj politicara koji zaista hoce da rade i jako puno onih koji i dalje vole svoje fotelje i ne zele ni pod koju cijenu da udobnost svojih fotelja zamijene sa bilo cim drugim... Na srecu bi bilo da smo mi narod koji bi naucio lekciju, pa slijecdeci put bolje birao, a na zalost jer jer sve to vidimo, a opet necemo da vidimo... Svaka cast svim onim koji su bili na terenu od prvog dana i onim koji od prvog dana traze nacin da se skupe sto veca novcana sredstva koja ce biti potrebna za sanaciju stete...
Stete se mogu mjeriti upravo ratnim stetama. Vjerujem u Lagumdzijinim sposobnostima i sad nam upravo one i trebaju; ministar vanjskih poslova ce sada biti krucijalan za donosenje sto vise sredstava za razne obnove. Vlada je pokazala da je uz gradjane.
Bakir i kompanija bi opet jedva docekali donacije... Tuzno, ali istinito
on je sebi vec jedan helikopter osigurao. kako je to tuzno, njega ovo i ne dotice. ali eto bar ovaj put nece zaraditi na donacijama i iste ce zavrsiti u pravim rukama.
Kad bi i donacije bile kao ratne... E, kako bi vam dobro došle.
Nadam se da sredstva koja ce doci kao pomoc za nasu zemlju, makar ovaj put nece otici u sapa SDA, HDZ-a, SBB-a. Ovaj put je zaista potrebna popmoc nasoj zemlji ljudima. Manite se lopovluka makar ovaj put.
Žalosno, nadam se da ćemo se izboriti ii sa ovim nedacama, zajednički i ljudski!
Da su bogdom svi politicari ovako aktivni u trazenju pomoci od stranaca. Danas sam pomagao ugrozenim licima da se evakuisu i molim boga da se ovo vise nikad ne ponovi jer je katastrofa.
Nema vise da krade SDA mafija,dosta je bilo sto su pokrali sve donacije poslije rata i sto nas vec godinama lazu i obmanjuju.Ovim jadnim ljudima treba pomoci nalaze se u katastrofalnoj situaciji.Jutros sam bio u hotelu Beslicevom,tuga i jad je vidjeti one jadne ljude koliko su ugrozeni i pokrasti ispred njih je grehota..
Bolje sagledajte i skontat cete da ovaj covjek obavlja za sta je postavljen. Pored toga obavlja i druge stvari, a sve sto obavlja je korisno i velika korist. Steta je ogromna, steta ce se nadoknaditi, navikli smo, a sto je najznacajnije u ovom trenutku su ljudski zivoti!
Na muci se poznaju junaci. Ova kriza pokazuje ko ima znanje, sposobnost i srce da sam krene i povede druge za sobom. Bravo Niksicu i ekipa!
Svako treba da daje maximum u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti! Samo političarima bih apelovao da idu na teren, Nikšića sam jedinog vidio!
Drug, kontam ja da si ti i tvoji kao ova sara, alef i ostali p(L)aćenici na nekoj normi komentara i like-ova, ali zaista nije ni vrijeme ni mjesto da hebete svojim komentarima naše neisprane mozgove, za razliku od vaših.
Nećete zamjeriti, poštujem ja sve to ali shvati da u ovakvim momentima plaćenici svih vrsta i boja, svojim komentarima samo prave kontraefekat od onog kojeg žele da naprave
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Štete su nažalost velike, ali definitivno nisu nenadoknadive, svaka pomoć nam je dobrodošla, ali ono što me raduje je činjenica "da smo najjači kad je najteže" Ukoliko se organizujemo još bolje, nastavimo sa započetim akcijama i zadržimo intenzitet koji imamo, popravit ćemo stanje!
Stete su velike ali sve dok imamo sposobne ministre i premijera ima nade da ne budu i vecih razmjera..samo nedajte sda-ovim ljudima da se petljaju, jer su ratni profiteri a sad ce iskorisiti i ovu situaicju za profit licni
Ko fening od donacija uzme ili po naški rečeno zavrne dabogd mu za lijeka trebalo! Al' neda Bog, ni oni što su u ratu krali od sirotinje nisu slavno završili... :( mada ih ima otpornih i na Božiju volju izgleda
zbog tvog premijera i jesu ovolike stete jer je niksic ukrao 20 miliona namjenjenih za zastitu od poplava pa nemamo ni j*bene camce za spasavanje a da ne govorim o helikopterima. sdp haram vam ova nesreca bila bando lopovska
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
reaogavali ste u pravo vrijeme i na pravi nacin, isli po gradovima i selima da pomognete ljudima, malo je takvih poput lagumdzije i niksica
Rek'o vam ja, neodgovornost i bahatost vlasti u miru nas je dovelo do devastacije koja odgovara samo područjima zahvaćenim ratom. Aferim gospodo političari.