|

Živanović primio studente iz Švicarske

Živanović primio studente iz Švicarske
0
S
Sarajevo-x.com
16.3.2012. u 22:41
0
komentara
0

dijeljenja
Živanović primio studente iz Švicarske Živanović sa studentima iz Švicarske
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas studente koji pohađaju "Franklin College", američki univerzitet u Luganu (Švicarska). Blizu 30-tak studenata ovog univerziteta, sa profesorom – direktorom Odjela političkih nauka Melvinom Schleinom u okviru studijskih putovanja, svakog semestra posjećuju različite dijelove bivše Jugoslavije.
S obzirom na interesovanja koja su iskazali studenti iz Lugana tokom današnjeg susreta u Gradskoj upravi, zamjenik gradonačelnika Živanović ukratko ih je upoznao sa historijom grada Sarajeva, osvrnuvši se na ratne i poslijeratne društveno-političke i ekonomske situacije u BiH i Sarajevu, odnosu Grad-Kanton, te o ulozi i problemima s kojima se susreću mladi BiH iz Sarajeva kad je u pitanju njihovo obrazovanje i zapošljavanje.

"U ratu, Sarajevo je bilo većim dijelom devastirano. Puno toga smo popravili i sagradili, ali je teško oporaviti stanovništvo od ratnih trauma. Međutim, mi ne želimo stvoriti sliku Sarajeva kao mjesta gdje se dešavaju samo negativne stvari, već želimo istaći da u ovom gradu žive sve etničke grupe zajedno", istakao je Živanović.

Zamjenik gradonačelnika pozdravio je ovakve susrete, te studentima iz Lugana ukazao na pozitivna dešavanja u Sarajevu, osvrnuvši se na kandidaturu Sarajeva i Istočnog Sarajeva za organizaciju zimskog evropskog olimpijskog festivala mladih 2017. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.