{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Živanović primio studente iz Francuske, Njemačke i BiH

S
9.3.2012. u 16:53
0
0
Živanović primio studente iz Francuske, Njemačke i BiH
0
Živanović primio studente iz Francuske, Njemačke i BiH
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas delegaciju Inicijative mladih za ljudska prava u BiH, na čelu sa Mirkom Ratkovićem, aktivistom ove organizacije.
Nakon što je ukratko predstavio Inicijativu koja djeluje od 2003. godine, Ratković je istakao da ova organizacija obrazuje mlade ljude da kritički razmišljaju o svom okruženju i da se aktivno angažuju u promjenama u društvu.

2Inicijativa mladih za ljudska prava BiH, u saradnji sa francusko-njemačkim uredom za mlade i Udruženjem AEGEE Manheim, implementira projekat pod nazivom 'Koga briga za Evropu' kroz koji okuplja mlade ljude iz BiH, Njemačke i Francuske kroz seriju interkulturalnih seminara na kojima se propituje ideja Evrope, EU i integracije novih zemalja“, istakao je Damir Bagarić, bosansko-hercegovački student iz Njemačke .

Također je naglasio da je prvi seminar održan u Strazburgu, u maju 2010. godine, tokom kojeg je Inicijativa mladih za ljudska prava BiH vodila osam mladih studenata iz BiH i gdje su studenti imali priliku posjetiti Evropski parlament i Vijeće Evrope. Od 7. do 14. marta 2012. godine, ova grupa studenata prisustvuje drugom seminaru koji se održava u Sarajevu, tokom kojeg nastavljaju edukaciju o Evropskoj uniji i procesu integracija, a studenti-gosti iz Njemačke i Francuske imaju priliku naučiti više o Bosni i Hercegovini.

Interesovanja koja su iskazali studenti ovih zemalja tokom današnjeg susreta u Gradskoj upravi, tiču se pitanja integracije BiH u Evropsku uniju. Zamjenik gradonačelnika Živanović ukratko ih je upoznao sa historijom grada Sarajeva, trenutnom političkom situacijom u zemlji i Sarajevu, osvrnuvši se na uređenje i upravljanje gradom i državom, aktivnostima koje vodimo u cilju ulaska BiH u Evropsku uniju, razvojem ekonomije, te uspješnoj saradnji sa civilnim društvom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: