Živanović primio studente iz Francuske, Njemačke i BiH

S
Sarajevo-x.com
9.3.2012. u 16:53
0
0
Živanović primio studente iz Francuske, Njemačke i BiH
0
Živanović primio studente iz Francuske, Njemačke i BiH
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas delegaciju Inicijative mladih za ljudska prava u BiH, na čelu sa Mirkom Ratkovićem, aktivistom ove organizacije.
Nakon što je ukratko predstavio Inicijativu koja djeluje od 2003. godine, Ratković je istakao da ova organizacija obrazuje mlade ljude da kritički razmišljaju o svom okruženju i da se aktivno angažuju u promjenama u društvu.

2Inicijativa mladih za ljudska prava BiH, u saradnji sa francusko-njemačkim uredom za mlade i Udruženjem AEGEE Manheim, implementira projekat pod nazivom 'Koga briga za Evropu' kroz koji okuplja mlade ljude iz BiH, Njemačke i Francuske kroz seriju interkulturalnih seminara na kojima se propituje ideja Evrope, EU i integracije novih zemalja“, istakao je Damir Bagarić, bosansko-hercegovački student iz Njemačke .

Također je naglasio da je prvi seminar održan u Strazburgu, u maju 2010. godine, tokom kojeg je Inicijativa mladih za ljudska prava BiH vodila osam mladih studenata iz BiH i gdje su studenti imali priliku posjetiti Evropski parlament i Vijeće Evrope. Od 7. do 14. marta 2012. godine, ova grupa studenata prisustvuje drugom seminaru koji se održava u Sarajevu, tokom kojeg nastavljaju edukaciju o Evropskoj uniji i procesu integracija, a studenti-gosti iz Njemačke i Francuske imaju priliku naučiti više o Bosni i Hercegovini.

Interesovanja koja su iskazali studenti ovih zemalja tokom današnjeg susreta u Gradskoj upravi, tiču se pitanja integracije BiH u Evropsku uniju. Zamjenik gradonačelnika Živanović ukratko ih je upoznao sa historijom grada Sarajeva, trenutnom političkom situacijom u zemlji i Sarajevu, osvrnuvši se na uređenje i upravljanje gradom i državom, aktivnostima koje vodimo u cilju ulaska BiH u Evropsku uniju, razvojem ekonomije, te uspješnoj saradnji sa civilnim društvom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: