Mašine popravljene, so naručena
148

Zimska služba KJKP Rad spremna za zimu

Piše: M. Beker
Zimska služba Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad spremna je za održavanje cesta na području Kantona Sarajevo tokom zime, potvrdio je za Klix.ba Ahmed Đipa, glasnogovornik ovog preduzeća.

Kako je Đipa kazao, izvršene su sve pripreme i opravke mehanizacije, a naručeno je i 4.000 tona soli za održavanje cesta.

"U toku su pregovori sa Direkcijom za ceste KS i općinama o Programu zimskog održavanja. Zimska služba Rada svake godine uredno pripremi i pošalje prijedlog programa potencijalnim investitorima", rekao je Đipa.

Istakao je kako će zimska služba KJKP Rad održavati ceste na području četiri općine KS (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad).

"Naša firma neće raditi na području općina Ilidža, Hadžići, Vogošća i Ilijaš, mada mi imamo kapacitet da održavamo i te općine u slučaju prosječne zime", istakao je Đipa.

Dodao je kako prioritet čišćenja cesta određuju općine na čijoj teritoriji se nalaze te ulice, što često zbunjuje građane.

"Ako je u programu navedeno da su neke ceste prvog prioriteta, onda to znači da se na tim cestama mora osigurati stalna prohodnost, a ako se radi o cestama trećeg prioriteta, onda se one čiste kada stignemo. Međutim, ima i slučajeva kada općine ne navedu neke ceste u progamu pa njih i ne čistimo", rekao je Đipa.