Pod istim krovom
0
Zima patrijarha
Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moj Bure. Želim ti još mnogo ovakvih tekstova i molim te da NIKADA ne čitaš ove komentare ispod. Premda se ne slažem sa većinom stidim se i za @Hatidžu, i za Mehu, a pogotovo za @Sarajliju. Ovaj posljednji me direktno obruka. A ti im oprosti, ne znaju, nisu doživjeli, nisu imali, nisu vidjeli, nisu prošli ama BAŠ NIŠTA. Oni su samo posljedica prokletih devedesetih. Svaki od njih u glavi ima geler najopasnije granate, one sa psiho-razarajućim punjenjem koje poput radijacije ostavlja neizbrisiv trag moždane invalidnosti na njima i njihovim potomcima, na generacijama i generacijama. Zato - PRESKOČI KOMENTARE, jer nema te maske koja ćete zaštititi od najveće ljudske pošasti koja je kod nas dobro uzela maha - GLUPOSTI!
\"Jedino oko čega su se složili svi izvještači sa nedavnih protesta u Sjevernoj Africi jeste to da te \"revolucije\", pogotovo ona u Tunisu, nisu bile primarno islamske, nego socijalne!\" Revolucije o kojima govori gospodin Ahmed su bile i socijalne i islamske. Preporučujem vam samo da pogledate snimke sa protesta, pogotovo za vrijeme molitve muslimana, recimo na Tahrir trgu, pa će vam onda biti sasvim jasno kakve su to bile revolucije. Narodu je dosta vlasti bez morala, odgovornosti, pravde, humanosti...
Obavještavaju se članovi ESDEPEA da će sutra (akobogda) u 10:00h u centrali ESDEPEA biti upriličena svečanost prilikom koje će članovima ESDEPEA biti pročitana nova kholumna od našeg uvaženog člana Ahmeda Burića... S poštovanjem,
NIJE \"NAJVIŠE KUBIKA VODE U BIH\" NEGO \"NAJVIŠE KUBIKA VODE U EVROPI\"... JOJ AHMEDE, DOK SI TI PISAO KOLUMNE, TVOJI VRŠNJACI SU BILI NA ČASOVIMA GEOGRAFIJE/ZEMLJOPISA :)
PRAVI SI KOMUNJARA, PRIČAŠ 5 GODINA A NE KAŽEŠ NIŠTA...KAO I TVOJI UZORI CRVENDAĆI KASTRO, ČAVEZ...
Da Bog da ti djeca bili vehabije.
Darvin jeste prevarant, teoriju evolucije osmislio je i razradio njegov djed, Darvin je malo promjenio, nazvao knjigu Porijeklo vrsta i nije djedu dao nikakav kredit za to. Klasicni prevarantski englez.
nemam sta dodati
Zna se cije je ovo maslo i sta bi uradila svaka pravna drzava. Hitno: U H A P S I T I R E I S A
Meni kao ostalom ovaj burićev teks se recimo svidja. Ne znam da li ovo pomaže da se malo objektivnije sagledaju percepcije, i uvidi apsurdnost istupanja ispred \"ove \"ili \"one \" \"mase\"!...
@tarik @front @springer Dabogda vam zensku djecu cuvao vas efendija.
..jako dobar tekst iliti jos jedno \"prevodjenje\" i oslikavanje mimikrija, lazi i obmana na ovim prostorima...eee neka veco sila kad bi svi citali ovakve stvari a pritom i razumjeli..
Hajde da vratimo. Da vratimo i oteto \'45. i \'48. i 50. itd. A sto se istorije religija tice i nju vjerovatno treba pisati neki poluateizirani nedovrseni kvazi intelektulac. Sam naslov tog predmeta u sustoj je suprotnosti sa onime sto vecina zeli. Ali da ne bude nikakve dileme, da je situacija obrnuta i da su g.Buric and Comp. u vecini, satrali bi cijeli svijet pricom o DIKTATURI MANJINE! Ovako, s obziron da su dio istog necivilizacijskog kruga kompleksasa, sve je dozvoljeno zar ne? Hebli vas froyd, karl marx, darwin i machiavelli sve redom!
e moj buricu bolje ti je da citas malo vise a manje da pises izgledaces pametniji, ti si obicno poltronsko piskaralo
ahmede ne seri majke ti vise
...sta reci...nadati se da ce doci vremena da se pobrinemo da nam djeca uce i nauce svo knjizevno blago koje imamo....a vjeru i vjreonauku,ostavimo kao privatni izbor...sto i jeste!
Kod ovog Burića pored fakta koje iznosi u svojoj kolumni uvijek tražim i dozu književne oštroumnosti, nešto čega nema kod običnog puka, nešto što mogu ponavljati kao sintagmu, jer je književnim zanatom baš izrekao ono što ja osjećam ali ja to ne umijem reći tako dobro i koncizno kao jedan pisac. Ovaj je put uspio da me zadovolji. Pored toga pogodio je svojim tekstom srž maligniteta situacije efendijica vs. Suljagć tako da ima sve pohvale za ovaj tekst. Ekipi koja kaka ovdje po ovakvom kolumnisti poručujem - hajde ba na Showbiz, to je rubrika za vas, sofisticirane stvari traže više od dva neurona u glavi.