Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam baš siguran da je tako.... primjeri članstva Poljske, Madžarske i Hrvatske u EU ne potvrdjuju ispravnost o spasu od nacifašističkih ideja....
Iza bh. intelektualaca su ustaljeno knjige, koje kao da im nužno svojom mudrošću daju autoritet i integritet. Iza polit. predst. stranaka, ljudi iz stranke, kao da daju (oduzimaju) autoritet i legit. onome ko je govornik i šta govornik predstavlja, i tako u hijerarh. nizu... Najbolj intel. grade autoritet na vlastitim "knjigama" koje su iste ili bolje od prepoznatljivih. A, polit. koji nemaju u zaledju "iskusne"-prepoznatljive, možda imaju viziju/program i karizmu koja može izgraditi autoritet.
Pa upravo je EU epicentar neofašističkih ideja.
EU je također i epicentar progresivnih ideja, poštovanja ljudskih prava, tolerancije prema manjinama. EU ima preko 500 miliona stanovnika, šta misliš da su svi odreda isti?