{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zetra se od danas zove dvorana "Juan Antonio Samaranch"

F
16.6.2010. u 16:23
0
45
Zetra se od danas zove dvorana "Juan Antonio Samaranch"
0
Olimpijska dvorana Zetra danas je na inicijativu istaknutih sportskih radnika i učesnika XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, zvanično preimenovana u dvoranu "Juan Antonio Samaranch".
Odluka o preimenovanju je usvojena jednoglasno, a skupštinu su činili poslanici Skupštine Kantona Sarajevo, sportski radnici, učesnici XIV ZOI, ambasador Kraljevine Španije Alejandro Enrique Alvargonzalez San Martin i pripadnici španskog kontingenta EUFOR-a u BiH

Juan Antonio Samaranch, počasni predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, bio je veliki prijatelj Sarajeva, njegovih građana i cijele BiH. Odigrao je značajnu ulogu tokom Olimpijskih igara 1984. u Sarajevu i zauzimao se za Sarajevo tokom ratnih djelovanja devedesetih. Nakon rata dao je izuzetan doprinos obnovi olimpijskih objekata.

Predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić je kazao da je Samaranch čovjek koji je tokom profesionalne karijere u svakom trenutku pokazivao da je veliki prijatelj Sarajeva te da on zaslužuje da mu se građani Sarajeva oduže na ovakav način.

"Odluka o preimenovanju Zetre je usvojena jednoglasno i jako sam zadovoljan zbog toga. Samaranch je počasni građanin Sarajeva i ovo je najbolji način da mu se odužimo za sve što je učinio za nas", istakao je Zvizdić.

Direktor ZOI'84 Nedžad Ajnadžić je zahvalio poslanicima Skupštine KS-a jer su omogućili preimenovanje Zetre i Samaranchu na svemu što je učino za Sarajevo i BiH.

Osim inicijative upućene Gradu Sarajevo za preimenovanje Olimpijske dvorane Zetra u Olimpijsku dvoranu "Juan Antonio Samaranch", upućena je i inicijativa za promjenu naziva jedne od ulica ili trgova u centru Sarajeva koja će nositi Samaranchovo ime, ali ona još nije usvojena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: