Koalicija sa SNSD-om
415

Žestoke kritike Ćamila Durakovića na račun SDA: Pa dokle Bošnjo, kud ideš i s kim ćeš?

Piše: Er. M.
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši načelnik Općine Srbrenica Ćamil Duraković rekao je u razgovoru za Klix.ba kako je razočaran "sretnom i stabilnom" koalicijom SDA sa SNSD-om, čiji je predsjednik Milorad Dodik.

Nakon objavljivanja vijesti o koaliranju SDA i SNSD-a, na društvenim mrežama oglasio se Ćamil Duraković koji je napisao da je riječ o koaliciji s istim onim Dodikom koji troši novac iz budžeta RS-a na negiranje genocida i opsade Sarajeva u nastavnom planu i programu manjeg bh. entiteta.

"A sve to potpiše Ramiz Salkić, čovjek koji uopće nije iz Srebrenice. Da, Ramiz Salkić, u ime nas, a pravo mu nismo dali. Naravno, on to učini da bi mogao mirno uploviti u svoju kampanju 2018. godine. Pa dokle Bošnjo, kud ideš i s kim ćeš?", napisao je Duraković.

Ovim povodom kontaktirali smo Durakovića koji nam je kazao da se dešavaju neprirodne stvari koje on primjećuje kao građanin, a ne kao političar. Pojasnio nam je da je do koaliranja došlo samo mjesec dana nakon što je Milorad Dodik izjavio da ne želi koalirati s Bakirom Izetbegovićem.

"Onda se odjednom pojavi Ramiz Salkić koji je kao Omer-paša Latas poslan u Srebrenicu da napravi nekakav kompromis. Ovdje je očito da postoje dogovori na višem nivou, a najmanje su za to krivi ljudi na lokalnim nivoima", rekao je Duraković.

Kako kaže, Salkić je posljednjih mjeseci učinio sve da uđe u koaliciju s onim SNSD-om koji zvanično negira genocid u Srebrenici. On ističe da je za njega nelogično koaliranje SDA i SNSD-a, posebno u Srebrenici.

"Ne znam je li to veći dogovor Salkića i Dodika u Banjoj Luci i to me ne zanima, ali neću dozvoliti da Srebrenica bude predmet političke manipulacije koja će osigurati Salkiću i naredni mandat. On radi samo na tome da osigura naredni mandat", kazao je Duraković.

Na pitanje je li razočaran koaliranjem SDA i SNSD-a, Duraković je otvoreno odgovorio da jeste.