{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ženu za premijera BiH

F
19.9.2010. u 14:34
0
10
Ženu za premijera BiH
0
Ženu za premijera BiH
Ibrahim Spahić
Bosni i Hercegovini dovoljan je jedan predsjednik, a trebala bi imati premijerku, kao i ministricu vanjskih poslova i ekonomije, kazao je predsjednik Koalicije PREOKRET i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ibrahim Spahić.
"S namjerom da se u Bosni i Hercegovini promijeni položaj žene u svim organima vlasti Koalicija PREOKRET je za ove izbore predložila skoro 40 posto kandidatkinja i 40 posto mladih", ističe Spahić.

Dodao je da je BiH neophodna nova energija u izvršnim vlastima, tako da bi državna vlada, s ministarstvima kompatibilnim komesarijatima Evropske komisije, morala imati najmanje 50 posto ministrica, čime bi promijenila sliku o sebi.

Ova koalicija će svoje kandidatkinje za ove funkcije predstaviti 30. septembra, a Spahić je pozvao sve stranke da predlože žene za izvršnu vlast.

Poručio je da se treba zalagati i za mlade jer, kako je kazao, jedino mladi građani mogu donijeti PREOKRET ako daju glas svojoj generaciji, čime bi glasali za svoj povratak u budućnost i priliku da rade ono za šta su se obrazovali, da formiraju svoje porodice i da izgrađuju otvoreno društvo i stabilnu državu.

Koaliciju PREOKRET čine Građanska demokratska stranka BiH i Novi ekonomski pokret BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: