Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne kontam.... 2 mjeseca radis - vadis produkt koji ide ko halva i onda ne dobijes platu..... pa ybmu majku vise imate li dostojanstva da pobijete olos koji vas yebe
dok direktor vidi koji ce auto uzeti, pa valja onda djeci stanove kupiti
Neka se obrate onom svom bivšem kolegi koji je uzeo kredit i otvorio privatni rudnik - kod njega ne kasne plate ni dan. zašto zato što iskopaju 10 puta više i nemaju nikakve administracije. Zeničke državne rudnike, kao relikt socicijalističke proizvodnje, hitno zatvoriti i dati pravim rudarima šansu da se sami reorganizuju i pokrenu ozbiljnu proizvdnju.
Dovoljno je vidjeti ovu zgradu i sve ti je jasno! Ustani Tito i donesi malo kreca i fasade. Ja ne znam gdje bi ova javna preduzeca radila na nije infrastrukture koju je Tito napravio.
Trojka sjeme vam se zatrlo
jos da su stvarno zaradili tu istu platu bilo bi super.. pola njih na bolovanju i rade privatno negdje na crno a staz ide regularno i dobije se umanjena plata.. ljudi ne shvataju da crpe novac koji bi se mogao negdje bolje podjeliti a ne za njihov nerad. neka sve zatvore i neka idu kod privatnika, hvala Bogu svi su povecali plate ali je kvaka u tome da onda nema spavanja i bolovanja nego se mora raditi
U prosloj godini prozveli 100 tona po uposlenom, u Srbiji proizvode 3000 tona. Sto tona nije dovoljno ni za kospice a ne za platu od 2500 maraka.
Sta kaze Njiva ,sve smo regulisali sad moze poceti prizvodnja
Ispucali su one sve one fore: Hajmo mi blokirati saobraćajnicu, dok vlada po hitnoj proceduri ne donese odluku o isplati nezarađenih plata. Niko nije lud plaćati palamudane.
a išao si na proteste rudara kada je trebalo skidati SDA hipokrito
zar u Zenici ima rudnika i rudara????
Nema Tita, nema SFRJugoslavije, nema zastite radnickih prava i digniteta... dakle, dajte svi otkaz!
Pa u kakvom mi to sistemu i vremenu zivimo kad se vide sastanci supljiranje uhljeba zamisli o isplati zaradjene plate koja kasni dva mjeseca i gle cuda nisu se uhljebi dogovorili isti ti uhljebi koji su rak rana drhstva i nista ne rade a isisavaju milione nasih para
Ovi se vazda zale ..
Sad će FGR rulja početi kukakti: Nije šala, rudarima ne daju platu! Ovi tzv. rudari po radniku manje proizvedu nego cige koje kradu ćumur iz ugašenih rudnika u Lukavcu.
Raspotočje gori!
cilj je da uvozimo struju. do jucer smo izvozili. postali smo africka kolonija.
Koliko tacki cumura ste iskopali???
Gledaj zgrade, dobra za nekog horor filma pa da se renta i tu namire pare za plate