BiH
6

Zenički maturanti prošetali ulicama i proslavili kraj srednje škole

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Preko hiljadu maturanata sa područja Zenice večeras je prošetalo ulicama u centru grada i proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U majicama odjeljenja i škola koje su pohađali, zenički srednjoškolci su se okupili ispred zgrade Gradske uprave Zenice gdje su napravili zajedničke fotografije te u dobroj atmosferi uz Sarajevo Drum Orchestra započeli šetnju zeničkim ulicama.

Sa prozora zgrada pozdravili su ih sugrađani, a i prolaznici su večeras snimili kadrove šetnje maturanata zeničkih srednjih škola. U današnjoj proslavi zajedničke mature učestvovali su maturanti jedanaest srednjih škola, a svoju zabavu nastavili su na Trgu Alije Izetbegovića uz zeničke bendove. Organizatori današnjeg događaja su Grad Zenica i Vijeće učenika srednjih škola u Zenici, dok je realizator Udruženje "Teatar".

"Tradicionalno organizujemo zajedničku proslavu mature zeničkih srednjoškolaca, a tehnički realizator je udruženje Teatar Zenice. Večerašnji defile išao je novom trasom kroz Titovu ulicu do Robne kuće 'Bosna' gdje je održan muzički program uz zeničke bendove 'Six pack' i 'Unplugged nesh'", kazao je ispred Teatra Elvir Škiljo.

Zenički srednjoškolci svoja školovanja će nastaviti na univerzitetima širom BiH, na radnim mjestima ili na birou za zapošljavanje, a 5. maja će biti organizovani Dani otvorenih vrata Univerziteta u Zenici gdje će moći pronaći svoja interesna zanimanja.