{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničani velikog srca za oboljelog sugrađanina Kenana Kremića

S
13.10.2010. u 14:00
0
3
Zeničani velikog srca za oboljelog sugrađanina Kenana Kremića
0
Zeničani velikog srca za oboljelog sugrađanina Kenana Kremića
Kenan Kremić (Foto: ZEDA)
Porodica i prijatelji teško oboljelog 33-godišnjeg Kenana Kremića pokrenuli su veliku akciju pomoći za obezbjeđenje sredstava za njegovo liječenje.
Sredinom septembra Kenanu je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu dijagnosticirana C910 - akutna limfoblasitčna leukemija (ALL – L2). On se trenutno nalazi na liječenju u Sarajevu, gdje je podvrgnut primjerenoj hemoterapiji i zračenju, gdje mu je već urađen nalaz koštane srži. Rezultati nalaza pokazali su neophodnost transplatacije koštane srži u veoma kratkom roku, odnosno do kraja godine, a trenutna terapija ima cilj zaustaviti tok bolesti i dovesti Kenanov organizam u stanje koje će omogućiti operaciju. Operacija se može uraditi samo u inostranstvu i u opciji su operativni zahvat u Njemačkoj ili Beogradu, o čemu će odlučiti ljekarski konzilij.

Kenanovi roditelji spremni su učiniti sve za svoje dijete, ali nisu u mogućnosti da sami obezbjede velika novčana sredstva za troškove operacije, pa su njegovi prijatelji priskočili u pomoć da svako u okviru svojih mogućnosti doprinese da se prikupi odgovarajući iznos sredstva. U više različitih akcija Zeničani i njihovi prijatelji vjeruju da će prikupiti dovoljno sredstva da se plate troškovi operacije i postoperativnog liječenja Kenana Kremića.

Ukoliko se bilo ko od vas odluči da pristupi grupi onih koji žele pomoći da se spasi jedna mladi život, unaprijed se zahvaljujemo na svakoj vrsti pomoći i podrške.

Svoje uplate možete izvršiti na račun za uplatu sredstava, koji je otvoren u Vakufskoj banci DD Sarajevo – filijala Zenica. Svoje priloge možete ostvariti i pozivom na humanitarni broj 090 291 054, gdje donitrate 2 KM, a pozivi važe sa fiksnih telefona i mobitela BH Telecoma.

Uplata sredstava u Bosni i Hercegovini vrši se na sljedeći način:

Svrha uplate: Uplata za liječenje Kenana Kremića, partija 1605017110008935
Primalac: Vakufska banka dd Sarajevo – Filijala Zenica
Račun primaoca: 1604208500013786

Uplata sredstava iz inostranstva vrši se na sljedeći način:

Svrha uplate: Uplata ze liječenje Kenana Kremića
Primalac: Kremić Besim
Prva zeničke brigade 13a
72000 Zenica
IBAN: BA39 1605017110008741
Vakufska banka dd Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
BIC Code: VAKUBA22
Korespodentna banka: COMMERZBANK AG
FRANKFURT, GERMANY
BIC Code: COBADEFF

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: