{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničani podržali inicijativu "Moj ustav, bolji ustav"

4.4.2013. u 21:54
34
3
Zeničani podržali inicijativu "Moj ustav, bolji ustav"
34
Aktivisti Udruženja građana "Zašto ne" danas su na ulicama Zenice održali akciju u kojoj su građanima Zenice predstavili projekt "Moj ustav, bolji ustav!".
Prezentovana je i web-aplikacija koja ima za cilj svima približiti ustave u Bosni i Hercegovini i omogućiti im da bolje razumiju pojedina ustavna rješenja, kao i sve amandmane koji su do sad bili na predlaganju u parlamentima u BiH.

Veliki broj građana odazvao se današnjoj akciji gdje su svi izrazili želju za Bosnu i Hercegovinu bez diskriminacije i sa boljim ustavom.

"Namjera nam je da prezentiramo novi projekat ali i web-prezentaciju www.boljiustav.ba na kojoj građani mogu izraziti svoje mišljenje za svaki član ustava Bosne i Hercegovine, Federacije i Republike Srpske. Cilj nam je da motivišemo građane da otvoreno progovore o vlastitim u odnosu na prava konstitutivnih naroda u BiH", kazala je asistentica današnjeg projekta, Alisa Karović.

"Bolji ustav" je nastao iz potrebe da se u BiH čuje glas i mišljenje građana o ključnim reformama ustava iz kojih su oni potpuno isključeni, te u tom smislu predstavlja jedino mjesto gdje se zaista traži i cijeni njihovo mišljenje o ustavima u BiH.

U sklopu današnje akcije predstavljeni su i drugi projekti koje realizira UG "Zašto ne", među kojima su i online platforma "Popravi mi školu", putem koje građani mogu prijaviti proble u obrazovnom sistemu u BiH, kao i stranica "Pravo da znam", sa ciljem lakšeg ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: