BiH
633

Zeničani odali počast Josipu Brozu Titu: Bilo je to vrijeme kada se gradilo i radilo

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U spomen-parku Papirna polaganjem cvijeća i prigodnim govorom obilježena je 35. godišnjica smrti Josipa Broza Tita.

Tito je za veliki broj građana Zenice bio veliki čovjek, a tome su danas svjedočili govori koje su Udruženja i pojedinci obrazložili ispred ingota posvećenog Josipu Brozu Titu.

"Ovdje smo da zajedno odamo počast i poštovanje čovjeku velikog srca i uma, trostrukom heroju revolucije, velikom državniku, vojskovođi, humanisti, vizionaru i borcu za radnička prava i najistaknutijoj ličnosti dvadesetog stoljeća. Vrijeme Tita je bilo bolje za sve ljude pa i za mlade koji su imali sve", kazao je sekretar društva Josip Broz Tito Zijad Sarajlić.

Mario Zović je danas u ime gradske organizacije SDP-a položio cvijeće u čast Josipa Broza Tita te je istakao da mu je posebno drago što se današnjem skupu odazvao veliki broj ljudi, ali i mladih Zeničana.

Riječi hvale o vremenu Tita imao je i Zeničanin Fazlija koji je istakao njegovo djelovanje.

"Drug Tito je jedna neiscrpna ličnost koja je u svom vremenu dala veliki doprinos o čemu će se pričati još godinama", kazao je Fazlija.

Potpredsjednik Društva Josip Broz Tito Mile Kovačević je izjavio kako je vrijeme Tita bilo vrijeme rada i gradnje.

"To je bilo vrijeme kad se gradilo i radilo, besplatno išlo na ljetovanja i da je danas sto puta bolje nego što jeste, opet bi bilo sto puta gore nego u Titovo vrijeme", dodao je Kovačević.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili predstavnici Društva Josip Broz Tito, Udruženja SABNOR, KO i OO SDP, Udruženje antifašista boraca Općine Zenica i brojne druge delegacije.