Zeničani i ove zime uživaju u klizanju na ledu

Piše: E. M./Klix.ba
3.1.2015. u 22:06
47
43
Zeničani i ove zime uživaju u klizanju na ledu
47
1/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Na prostoru autopijace na Kamberovića polju u Zenici i ove godine je postavljena ploha za klizanje koja će Zeničanima i ove zime pružiti dosta dobre zabave.
Klizalište dimenzija 15x30 metara u vlasništvu je Banjalučanina Miše Vudraga koji je prošle godine u Zenici prvi put postavio klizalište na lokalitetu autopijace u Zenici, a i ovu zimu je odlučio uljepšati Zeničanima ovim zabavnim sadržajem.

Najveći izazov klizanje predstavlja za najmlađe Zeničane koji su prvi put na ledu u klizaljkama, ali uz pomoć starijih veoma brzo savladaju tehniku. U razgovoru za Klix.ba 19-godišnji Zeničanin Idriz Hamzić mišljenja je da je Zenici potreban ovaj vid zabave.

"Prošle godine sam prvi put klizao, a ove godine već se dobro snalazim na ledu. Da bi se naučilo klizati dovoljno je da se sa prijateljima dođe dva do tri puta i već naredni put bez straha i sami stanete na led. Zenici je definitivno potreban ovaj i slični zimski zabavni sadržaji", izjavio je Hamzić.

U sklopu klizališta organizovano je i iznajmljivanje opreme, kao i obuka početnika, dok će cijena klizanja biti bazirana na dnevnoj karti koja košta 5 KM bez klizaljki ili 8 KM uz iznajmljivanje klizaljki.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: