|

Klizalište u Zenici najveća radost za mlađu populaciju

Klizalište u Zenici najveća radost za mlađu populaciju
17
A
Anadolija
10.1.2015. u 21:38
8
komentara
17

dijeljenja
1/4 Foto: Anadolija
2/4 Foto: Anadolija
3/4 Foto: Anadolija
4/4 Foto: Anadolija
Snijeg svake godine pa i ove nekima donosi radost, a nekima i nije baš najdraži.
Ono što je sigurno jeste da je najdraži najmlađoj populaciji. Naime, mnogo je i onih koji će se odlučiti za uživanje u snježnim radostima na obližnjim planinama.

Oni koji nemaju tu mogućnost uživaju u sadržajima koje im pruža grad u kojem žive. Zeničani su jedni od onih sretnih građana jer je i ove godine na parking autopijace Kamberovića Polja u centru grada postavljeno klizalište u kojem uživa veliki broj građana, od najmlađih, pa do i onih malo starijih. Već drugu zimu Zenicu krasi klizalište dimenzija 15 puta 30 metara.  

Tokom klizanja Zeničani drže se za ruke, smiju i pričaju… Klizalište je mjesto na kojem se čuje samo smijeh i osjeti radost. Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata iz Zenice u saradnji sa LIGHT ELECTRIC-om iz Banja Luke omogućilo je građanima da uživaju u klizanju radnim danima od 12 do 22 sata, a vikendom od 10 do 22. 

Klizanje najveću radost predstavlja zeničkim mališanima koji će svoje slobodno vrijeme moći iskoristiti na jedan posve drugačiji način i savladati osnove klizanja. Adna Sofić, mlada je Zeničanka koja i ovaj raspust provodi uživajući u zimskim čarima. 

„Ovo je druga godina kako kližem, a došla sam na nagovor svoje sestre. Nije bilo teško savladati osnovne tehnike klizanja. Drago mi je da u mome gradu postoji nešto ovako i preporučila bih svima da nauče klizati“, kazala je Adna za Anadoliju. 

U okviru klizališta organizovano je i iznajmljivanje opreme. Cijena klizanja bazirana je na dnevnoj karti koja košta pet konvertibilnih maraka bez opreme i osam uz iznajmljenu opremu.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...