{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Vjernici ispunili džamije, klanjan prvi teravih-namaz

Piše: E. M./Klix.ba
17.6.2015. u 23:47
346
21
Zenica: Vjernici ispunili džamije, klanjan prvi teravih-namaz
346
U džamijama širom Zenice nakon što je nastupio najodabraniji mjesec u islamu, ramazan, večeras je nakon jacija-namaza klanjan i prvi teravih-namaz.
Vjernici iz Zenice večeras su ispunili džamije u gradu do posljednjeg mjesta, a uprkos niskim temperaturama, vjetru i kiši teravih-namaz su klanjali i na otvorenom. Teravih-namaz će se klanjati na ukupno 117 mjesta na području Medžlisa islamske zajednice Zenica, a u gradu će se klanjati u 13 džamija, Kazneno-popravnom zavodu (tri teravije) i u Nakšibendijskoj tekiji u Peharama.

U sklopu ramazanskih aktivnosti, prve mukabele su proučene već danas u Čaršijskoj džamiji u Zenici gdje je mukabelu učilo 12 hafiza, dok je u Potočkoj džamiji iza podne-namaza organizovana mukabela za žene koju uči šest hafiza.

Pored navedenih džamija, mukabele će se učiti još u 12 džemata MIZ Zenica. Predavanja na određenu temu bit će održana u svim džematima pet minuta prije teravih-namaza. Centralna manifestacija za 17. noć ramazana Lejletu-l-Bedr bit će održana u Čaršijskoj džamiji, dok će za 27. noć Lejletu-l-Kadr centralna svečanost biti održana u Ensar džamiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: