|

Zenica: Uz vatromet zapaljen badnjak u dvorištu Crkve rođenja Presvete Bogorodice

Zenica: Uz vatromet zapaljen badnjak u dvorištu Crkve rođenja Presvete Bogorodice
0
Klix.ba
6.1.2013. u 19:25
5
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/7 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nekoliko stotina Zeničana večeras je prisustvovalo večernjoj službi koja je upriličena u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zenici.
Svetu službu je predvodio jerej Bojan Glišić, koji se obratio okupljenim Zeničanima, te svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao Božić.

"Ovo javljanje Božije u našem svijetu i životu početak je našeg sopstvenog ulaska u svijet Božiji. Smisao Božića je u tome da je Bog došao ljudima kako bi se oni približili njemu. Došao je i uselio se u nas kako bi nas naučio kako da jedni druge zagrlimo i oprostimo. Bog je nama oprostio kako da se mi usudimo da jedni drugima ne oprostimo? Nema zla koje neko može nanijeti, a da bi nadvladalo i nadjačalo Božić i spremnost na oprost, zato volimo jedni druge", kazao je jerej Glišić, te dodao:

"Neka je blagoslovljen ovaj sveti dan Hristovog rođendana. U njemu se rađamo i postajemo ljudi, dobijamo svoj istinski i neprolazni smisao. Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želimo svako dobro, mir, sreću i blagostanje uz poruku mir Božiji, Hristos se rodi."

Nakon večernje službe u dvorištu Crkve rođenja Presvete Bogorodice u Zenici, upriličeno je nalaganje badnjaka. Upriličen je i kulturno-muzički program, a uz razgovor sa prijateljima mogla se popiti i čaša kuhanog vina.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...