Zenica: U Bosanskom narodnom pozorištu održan Božićni koncert

Klix.ba
9.12.2012. u 22:23
0
0
Zenica: U Bosanskom narodnom pozorištu održan Božićni koncert
0
1/12 Foto: Klix.ba
2/12 Foto: Klix.ba
3/12 Foto: Klix.ba
4/12 Foto: Klix.ba
5/12 Foto: Klix.ba
6/12 Foto: Klix.ba
7/12 Foto: Klix.ba
8/12 Foto: Klix.ba
9/12 Foto: Klix.ba
10/12 Foto: Klix.ba
11/12 Foto: Klix.ba
12/12 Foto: Klix.ba
U prepunoj velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici večeras je priređen Božićni koncert.
Božićni koncert je upriličen u organizaciji Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice. Više od 400 gledalaca uživalo je u izvedbama tenora Ivana Mikulića, baritona Đanija Stipaničevog i soprana Katarine Kikić, dok je pod palicom dirigentice Alme Aganspahić vođen orkestar BellARte koji je osnovan 2010. godine u Sarajevu.

U ime organizatora na kraju koncerta obratio se fra Zdravko Anđić koji je pozdravio sve prisutne i uputio par riječi povodom predstojećeg Božića, te je istaknuo kako se ljudskom uzdignuću suprostavlja moć rušenja i kvarenja.

"Svakom našem proračunu nešto ne proračunato, svakoj našoj radosti briga i tuga, našem zdravlju bolest, životu smrt, smislu besmisao. Zato se pojava Božića u Evanđelju najavljuje kao pojava sa onoga svijeta, sve ono najljepše i najplemenitije, o čemu su ljudi kroz svu povijest sanjali, dogodilo se u daleko većem stupnju na Božić kada je Bog došao u susret ljudima postavši u Isusu Kristu blizak i nadonaklon u svojoj nedokučivoj dobroti svakome čovjeku. U Isusu iz Nazareta čiji rođendan na Božić slavimo mi gledamo onoga koji je jedini u povijesti svijeta ostvario ljudski život u kojem je nadvladana ugroženost, rasulo, prolaznost, ništavilo i besmisao ljudskoga postojanja. Zato, nagovještujući i čestitajući Božić jedni drugima i mi budimo nadahnuti njegovim duhom, budimo nadahnuti dobrotom i obdarimo jedne druge opraštanjem, mirom, prijateljstvom i iskrenom ljubavlju.", izjavio je fra Anđić koji je potom svim prisutnima čestitao blagoslovljen Božić.

Organizator ovog koncerta je Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice, koja u svom okrilju okuplja predstavnike svih vidova djelovanja (školskih, vjerskih, privrednih i političkih) hrvatskog naroda grada Zenice, a suorganizator je bilo Bosansko narodno pozorište Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: