BiH
0

Zenica: U SDA razočarenje, a u Snazi centra prezadovoljni Gradskim vijećem

Piše: E. M.
SDA Zenica (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Lokalni izbori u Zenici sreću su donijeli nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Fuadu Kasumoviću, u drugim taborima političkih partija vlada muk, dok u trećim uprkos pobjedi slave zbog gradskih vijećnika.

Stranka demokratske akcije nakon 12 godina izgubila je gradonačelničku funkciju u Zenici zbog čega u Općinskom odboru SDA u Zenici vlada muk i nevjerica. U izjavi za novinare, Emina Tufekčić, portparol OO SDA Zenica, je kazala kako još uvijek nisu dobili preliminarne rezultate, ali da imaju informacije da protivnički kandidat ima blagu prednost.

"Što se tiče utrke za Gradsko vijeće, mi zasigurno imamo prednost na osnovu drugih političkih partija", dodala je Tufekčić.

U stranci Snaga centra u Zenici uprkos gubitku utrke za gradonačelnika Zenice vlada pozitivna atmosfera i ozračje. Kandidat za gradonačelnika Zenice Eldin Vrače je kazao kako nije zadovoljan izlaznošću glasača.

"Apsolutno nismo zadovoljni izlaskom na izbore. Očekivali smo da će ljudi prepoznati ono što pričamo, a ono što vam mogu reći da je najveći broj nevažečih listića koje su bile za Snagu centru. Ipak, možemo biti zadovoljni da imamo 30 posto dijela vlasti i time trebamo biti prezadovljni", izjavio je Vrače te dodao da Zenica još uvijek nije spremna za neke velike promjene.