Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bravo miki, svaka ti dala...
...mač sa dvije oštrice...
Za one koje zanima slican softver (software) postoji na nivou cijele Bosne i Hercegovine i uspjesno se korisiti u 15 PRIVATNIH skola. Na zalost nasa drzava nema sluha za ovakve projekte. Koga zanima moze nesto procitati o ovome na http://www.smartschool.ba/ i na nasoj facebook stranici https://www.facebook.com/smartschool.ba Ukliko Vam se svidja ovaj projekat pruzite nam podrsku na facebook. PS: Projekat je 100% domaci proizvod :) Hvala
@@Glupost Burazeru ti se tek naprica gluposti. Generacije i generacije su zavrsile skolu bez da iz neko nadzire kao da su u zatvoru. Ovo ce djeci ubit i ono malo radosti u skoli. Ranije si mogao slobodno dobiti i manju ocjenu, imao si vremena je i popravit i sta vec...a ova budalastina ce samo djecu ucinit pokvarenijom nego sto jesu i nauciti ih da za onu ocjenu idu i preko zivih i mrtvih. Glup je roditelj koji ikad iskoriti ovu tzv \"uslugu\"
Zatim, upravo zato jer dijete zna da roditelj zna za ocjenu i da nema sta da krije, djeci se snizava prag komunikacije o ocjenama sa roditeljima. Umjesto prazne floskule \"da se tako uce postenju i razvijanju povjerenja\" djeci se primjerom pokazuje da nema potrebe za a ni koristi od laganja. Zatim, uce se kroz transparenciju informacija postojanju i primjeni direktne odgovornosti za svoja djela - sto bitno nedostaje nasem drustvu gdje se stvari lakse \"srede\" nego li dovedu u red. Onda tu je i efekat povecanja samopouzdanja kod djece. Umjesto da se uce od malih nogu da skrivaju svoje greske, sad kad znaju da su jasno vidljive mogu lakse zatraziti pomoc od roditelja pri ispravljanju tih gresaka. A tu je naravno i efekat hvaljenja roditelja pred kolegama i poznanicima kad im stigne SMS da im je dijete dobilo dobru ocjenu. Eto ti prednosti. Mozes birat. I to je to samo ovako... iz glave.
Jeste. Post ti je glupost. Ima naziv za osobe koje ne nalaze \"ama bas ni jednu prednost\" tehnickom napretku. Ludditi - po liku o kome legenda govori da je lomio masine za tkanje. Jer nisu imale ama bas ni jednu prednost, a strucni i sposobni radnici su BAS zbog tih masina zavrsili kao tehnick visak. A koliko bi nam samo bilo bolje da se sve i dalje radi rucno, jelda? Prednost gore navedenog sistema je u transparentnosti i informiranosti. Niko roditelju ne brani ni da dodje pa ostvari \"kontakt uzivo sa razrednikom\" ni da ako hoce da pokaze svom djetetu povjerenje u njega ili nju tu uslugu iskljuci. Ali sa SMS obavjestavanjem prvo moze reagovati ranije a ne cekati dane i mjesece da dijete stekne hrabrost da progovori o tome - ako je ocjena losa. Jer nije mala stvar em priznati poraz em jos sam otici po kaznu (psihicka je sasvim dovoljna) - posebno u tim godinama.
Ovako treba i u sarajevu
TO MIKI! :)
Kakva glupost. Poenta i jeste u tome da djeca ispricaju roditeljima sta je bilo u skoli i da se tako uce postenju i razvijanju povjerenja. Isto tako da roditelji kod osnovaca imaju kontakt uzivo sa razrednikom. Ova digitalizacija zivota ne vodi nigdje. Nema ama bas ni jednu prednost.