BiH
141

Zenica: SDA pobjedu u ZDK proslavila tortom i pjesmom

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Kantonalnom odboru Stranke demokratske akcije u Zenici večeras je proslavljena pobjeda u kojoj je SDA osvojila većinski broj glasova u Zeničko-dobojskom kantonu, a proslavljena je i pobjeda Bakira Izetbegovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U sjedištu KO SDA ZDK pobjeda Bakira Izetbegovića proslavljena je uz pjesmu i tortu, a u štabu su iz sata u sat pratili rezultate glasanja. Nešto oko 22.30 sati torta je prerezana i zvanično su članovi SDA proglasili pobjedu u Zeničko-dobojskom kantonu te su istakli da očekuju od 40 posto glasova što im donosi 15 mandata u Kantonalnoj vladi.

Predsjednik KO SDA ZDK Mirsad Zaimović je kazao kako je najbolja izborna kampanja Stranke demokratske akcije u historiji postojanja na kraju dala i rezultate.

"Ja se svima zahvaljujem na podršci, na učešću u kampanji, možda i najboljoj od kad postoji SDA i kampanja koja je na kraju dala i rezultate. Zadovoljstvo mi je što mogu proglasiti pobjedu Bakira Izetbegovića i u ZDK, kao što je slučaj i u cijeloj Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini. Bakir Izetbegović je novi stari član predsjedništva Federacije Bosne i Hercegovine", kazao je Zaimović, te dodao:

"Ovo nam je najslađa i najbitnija pobjeda i mogu vas obavijestiti da SDA ubjedljivo pobjeđuje u području ZDK, a takvu pobjedu očekujemo i u cijeloj BiH. Očekujemo oko 40 posto glasova naših birača što nam daje 15 mandata u Kantonalnoj skupštini i bez nas se neće moći formirati vlast. Imamo malo vremena za slavlje, pred nama je veliki posao da popravimo sve ono što oni jesu pokvarili u prethodnom mandatu."

Nakon proglašenja pobjede članovi SDA su automobilima prodefilovali ulicama Zenice.