Komentari (272)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vazno je ucestvovati!!!
Dvadesetpeti decembar je uzet od strane kršćana katolika kao datum rođenja Isusa, ali se porijeklo ovog datuma može povezati sa rođendanom hinduističkog boga Krišne i grčkog boga svjetlosti Mitre. Ovo đavolsko slavlje je duboko ukorijenjena praksa širka (mnogoboštva), grijeha koji Allah neće nikada oprostiti.
NAMA I NE TREBAJU OVI KATOLICKI PRAZNICI OVO JE SVAKAKO TESKI HARAM NE SAMO STO SE NJIHOVO SLAVI NEGO SE JOS I JELKE KITE FUJ
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
...ko se sjeća novogodišnje atmosfere 70-ih i 80-ih, taj zna šta je živio. bez obzira šta srala ova novokomponovana demoKradska bagra, ono je bio pojam života, mira i sigurnosti kakve vam lokalni veziri, vojvode i uskoci neće priuštit ni za 1000 narednih godina. ko vas jebe, birali ste.
...neće se izvući iz govana nikad a možda ni tad.
...rođo, meni je u svakom životnom dobu potaman. vazda treba činit što ti prija. onda mi prijalo jurcanje, danas parkiranje. nit sa 20 valja bit 50-godišnjak, nit sa 50 valja bit 20-godišnjak. oboje baca na nešto neprirodno i vještačko. ko plejboj sa 70, na vijagri. polumrtav al uspravan.
Apsolutno mi ih nijee žao. Zeničani upravo ovakvo stanje i hoćee. 20 godina glasaju za iste, da li su se ikada upitali zašto tako žive, ako ti neko za 20 godina nije u stanju obezbijediti najosnovnije u životu,....pa mijenjaj ga.
Kako bih volio da mi se usliše molitve da ovu kleronacionalističju gamad nestane. Hebala Vam Turska i S Arabija mater. Još nigdje ovakvog primitivizma me vidjeh.
bosnjaci imaju para kao seici...ali ovo nije njihova nova godina...zasto bi muslimani slavili bozic i katolicku novu godinu?....neki su multi kulti bosnjaci totalno poludjeli malo im je sto su se prpederisali nego hoce jos da muslimani postanu katolici......do kad ce to trpiti iz bih?
@drinsy kokarda S tobom ne mogu čak niti polemisati. Nisi ni ti ništa bolji od ovih potonjih, samo si druga krajnost, izvrsno se nadopunjavate kao palica i bubanj.
Zenica je zapusten grad koji polako umire.
Ti praznici su dobri , jer gradovi ozive ali ocigledno da im nije do toga stalo.
Dodjite u Travnik pa ce te vidjeti sta je siromasno!
mislim da je Travnik u istoj situaciji, najmanje slicnoj. na zalost
Pare nisu problem para nema. :-) A sta drugo ocekivati nego ovakvu situaciju, kad nismo dugi niz godina napravli korak naprijed, nego ako se kakav korak i napravi unazad je. Tako da sve je ovo normala, nista novo nam niste rekli.
bosnjaci imaju para kao seici...ali ovo nije njihova nova godina...zasto bi muslimani slavili bozic i katolicku novu godinu?....neki su multi kulti bosnjaci totalno poludjeli malo im je sto su se prpederisali nego hoce jos da muslimani postanu katolici......do kad ce to trpiti iz bih?
@drinsy kokarda ma slavi ko sta voli, i to je stvar izbora. A sad to sta, kako, koliko, cije .... u to i ne zalazim, nek slavi ko sta voli i svi sretni. Zar treba da se zamjera s tako nebitnim stvarima, ma ne treba. ;-)
Ne brinite Zeničani, isto tako je u svim selendrama i pripizdinama ...! ! ! Nije problem u nedostatku novca nego su vam glavodržitelji pogrešnog hodžu slušali ...! ? !
bosnjaci imaju para kao seici...ali ovo nije njihova nova godina...zasto bi muslimani slavili bozic i katolicku novu godinu?....neki su multi kulti bosnjaci totalno poludjeli malo im je sto su se prpederisali nego hoce jos da muslimani postanu katolici......do kad ce to trpiti iz bih?
Naravno da je siromasno okiceno. Otislo sve u Sarajevo.
Sta ces, ipak smo mi glavni grad. Zao mi je.
@b.hodzic .....bosnjaci imaju para kao seici...ali ovo nije njihova nova godina...zasto bi muslimani slavili bozic i katolicku novu godinu?....neki su multi kulti bosnjaci totalno poludjeli malo im je sto su se prpederisali nego hoce jos da muslimani postanu katolici......do kad ce to trpiti iz bih?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Upozoravam sve komentatore na ovom portalu da "zenicaa srbosjek" nije niti Bošnjak,a još manje musliman!On je provokator koji želi navući mržnju i bijes na muslimane.Vidi se da se njegovi komentari kose sa zdravim razumom i zato ih ne treba uzeti za ozbiljno.
bio sam i ja u ratu sa jednim muslimanom koji je 94 te hodao bascarsijom i vikao na sav glas - ja srbim jebem mater svima... eno ga sada u jednoj sarajevskoj opstini radi kao portir, dali mu za nagradu tek toliko da se razumijemo
Kako vama nije jasno da u Zenici žive većinom muslimani i da kao takvi ne slave Božićne praznike,ne kite jelku,niti dočekuju svetog Nikolu (Djeda mraza)koji u letećim saonicama koje vuku Irvasi sa krilima donosi ko bajagi poklone sa sniježnog sjevera.Naravno da muslimani nemaju ništa protiv da to obilježavaju njihove komšije kršćani i mi im želimo sve najbolje povodom ovih njihovih praznika.
Otiđi u Dubai pa vidi kako su dole muslimani grad okitili ... Valjda i kroz tu jebenu Zenicu prođe netko tko nije musliman ...? ? ? I zamoluo bi da nas oslobodite tih šupljih priča, kad svi ODLIČNO ZNAMO o čemu se ovdje radi - P R I M I T I V I Z A M jaro moj . . .
S obzirom da je Zenica, svakako većinska Bošnjačka sredina, SDA je zabranila sve ukrase jer vrijeđaju Islam i njegove tekovine, a onda Bošnjaci prosipaju šuplju priču o multinacionalizmu u FBiH! SRAM VAS BILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zali te struje i tih sredstava da se ovo sve postavi, bolje da su dali negdje novac u javnu kuhinju ili nekoj siromasnoj porodici. Nema u Zenici siromasnih, a ni u BiH komplet....
Zato je nama Sarajlijama Bake (Bakir) Izetbegovic podario sve u zivotu. Hebem mu zenu ofucanu
Eto ko u Sarajevu i drugim gradovima nesto bolje
Hahaha, tačno, ne znam za Sarajevo ali u Tuzli je katastrofa, za 30KM okitili grad :D Ali Jasmin će svakako reći: "Šta se žalite na sve, snijeg se sam topi, a i da okitimo šta ne vidi se od smoga i magle".
@Lulic Senad .....bosnjaci imaju para kao seici...ali ovo nije njihova nova godina...zasto bi muslimani slavili bozic i katolicku novu godinu?....neki su multi kulti bosnjaci totalno poludjeli malo im je sto su se prpederisali nego hoce jos da muslimani postanu katolici......do kad ce to trpiti iz bih?
Iskreno, ni ne setam puno gradom da bih primjetila tu tugu i cemer, tek ovako kad mi neko skrene paznju. Coli svaka cast na kucici, i na trudu da iako ne zivi u Zenici, Zenici donese malo radosti, pa makar te zimske. Ipak gradskoj upravi je bilo prece npr. ustupiti ogromnu parcelu sumnjivim biznismenima, obezbjediti sve sto treba za gradnju elektrane koja se ne gradi vec godinama, nego dati dozvole i plac mladima koji su dosli sa malom "beznacajnom" idejom da uvesele stanovnistvo bar na kratko.