{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Novac i pokloni za djevojčicu koju je brutalno pretukao očuh

2.10.2013. u 15:58
0
8
Zenica: Novac i pokloni za djevojčicu koju je brutalno pretukao očuh
0
Zenica: Novac i pokloni za djevojčicu koju je brutalno pretukao očuh
U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, ministar za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice KS Muamer Bandić sa saradnicima posjetio je danas troipogodišnju djevojčicu B.K. u zeničkom naselju Mišurin Do, koja se još uvijek oporavlja od posljedica porodičnog nasilja koje je pretrpjela početkom ove godine.
Djevojčica je brutalno pretučena u očuhovom domu u Travniku, nakon čega se od teških povreda liječila u Kliničkom centru u Sarajevu.

Prilikom današnje posjete, ministar Bandić uručio je novčanu pomoć u iznosu od 2.000 KM i pakete sa igračkama i prehrambenim artiklima za djevojčicu njenom djedu Jasminu i majci Selmi Halilović.

"Ovaj novac donirali su dobri ljudi iz Sarajeva čija je srca duboko ganula tragedija ove djevojčice. Po saznanju da će resorno Ministarstvo u okviru Dječije nedjelje posjetiti malenu B.K. obratili su nam se i ponudili ovu vrstu pomoći za nju koju vam uručujemo s uvjerenjem da je stigla u prave ruke i tamo gdje je pomoć bila najneophodnija", rekao je ministar.

Sa članovima porodice Halilović, koji sada brinu o malenoj B.K., razgovarao je o njenom zdravstvenom stanju i izrazio zadovoljstvo što vidi da se djevojčica oporavlja. Rekao im je da su Ministarstvo na čijem je čelu, kao i Vlada KS spremni u okviru svojih nadležnosti i ukoliko to bude potrebno pružiti svaku vrstu podrške ili pomoći za dalji oporavak djevojčice, čije liječenje još nije okončano.

"Posljedice povreda su i danas vidljive, dijete slabije pokreće jednu ruku i otežano komunicira. Fizikalne terapije su završene, sada idemo kod logopeda, te dva puta u Centar za rani podsticaj razvoja u Zenici", ispričala je majka Selma i dodala da je za tri mjeseca zakazana magnetna rezonanca, kada će se ljekari odrediti o daljem toku liječenja. Kako je istakla, uručena donacija će im biti od velike pomoći za česte odlaske ljekarima, te je zahvalila svim dobrim ljudima na ovoj pomoći.

Posjetu malenoj B.K. i porodici Halilović predstavnici Ministarstva upriličili su u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad u Zenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: