BiH
0

Banja Luka: Klinici za pedijatriju donirane igračke i knjige

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta i Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske uručili su danas donaciju u didaktičkom materijalu i knjigama, vrijednu 2.000 KM, za igraonicu Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Banja Luka.

Pomoćnica ministra za porodicu Slavica Kuprešanin rekla je da je povod za donaciju aktivnost volontera u Klinici za dječije bolesti Sandre Čolić koja je iskazala želju da se opremi dječija igraonica, koja bi im olakšala boravak u bolnici.

Ona je dodala da će Ministarstvo obezbijediti i dodatnu podršku za ovaj projekat ukoliko bude prijavljen i ispunjeni uslovi konkursa za projekte podizanja kvaliteta porodičnog života, koji Ministarstvo raspisuje dva puta godišnje.

Zamjenica načelnika Klinike Biljana Suzić rekla je da na njoj trenutno boravi oko 60 djece i da će se zahvaljujući doniranim igračkama, knjigama i edukativnom materijalu olakšati njihov boravak.

"Boravak u bolnici obično je trauma za djecu, zbog čega se trudimo da taj boravak približimo njihovom životu kod kuće", istakla je Suzić.

Ona je dodala da je Klinika za pedijatriju dobro snabdjevena lijekovima, ali da nedostaju određeni savremeni aparati.

Volonter i autor projekta Sandra Čolić navela je da već tri godine organizuje radionice sa pacijentima Klinike za pedijatriju i da je današnja donacija uslijedila nakon razgovora sa predstavnicima resornog ministarstva.

"Na ovu akciju opredijelilo me što sam i ja majka i znam koliko to roditeljima znači", naglasila je Čolić, dodajući da sa djecom na Klinici radi utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima.

Ona je navela da su doniranim sredstvima kupljene igračke za sve odjele i izrazila zahvalnost Ministarstvu i Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci na donaciji.

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljiljana Petrović Zečić rekla je da je ova ustanova danas donirala određen broj novih knjiga za najmlađe pacijente Kliničkog centra.