Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stacionirani radar je, da se drugacije ne izrazim, bezveze osim za punjenje budzeta, za pet dana se procuje gdje je i svi tu prikoce, prodju ga i ozezi po gasu. Samo podizanje svijesti ucesnika u saobracaju - kaznama te konstantan rad policijskih patrola na terenu i nenajavljene radarske kontrole mogu dovesti do povecanja sigurnosti saobracaja,.
Tetrapak , ne valja ni kad iskacu iz zbunja na svakom cosku sa onim mobilnim pistoljima i jos ti zalijepe kaznu zbog nekog drugog koji se nije htio zaustaviti ...
Očito da se ne voziš često. mozes staviti more radara ali ako je neko bahat vozit će previše brzo. Ovo samo usporava saobraćaj i zeza normalne ljude. Neka naprave sigurnije puteve kad se toliko brinu za naše živote.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Kod nas vlada pogresno uvjerenje da se kaznama povecava bezbjednost. Zivio sam na zapadu jedno vrijeme i tamo za nekoliko godina voznje svaki dan nigdje nisam vidio miliciju da zaustavlja. Jednostavno svugdje su postavljene kamere i ako neko napravi prekrsaj biljezi se sve i ide u kompjuter. Ako se vozi neregistrovano isto kamera automatski biljezi broj i salje u kompjuter. I onda ti samo milicija dodje na adresu oduzme dozvolu, auto ili ti dodje kazna postom. Kod nas maltretiraju vise postene.
Faruk, razocarao si me. Eto bas ce stacionarni radar spasiti zivot. Kroz mjesec dana svi znamo gdje je, tu cemo prikociti (kao sto ces i ti sam uraditi) kao sto prikocimo i u Vraci i to je to. Bilo bi bolje da si podnio inicijativu da iduce godine imamo autoput do Doboja, a ne jos jednu kucicu sa jedinom svrhom punjenja budzeta na nesretnicima koji rijetko prolaze ovom dionicom, ili samo jos nisu informirani da je radar tu.
kakav ba novi radar - nama treba nova drzava
Apsolutni agree
E čuj naredne godine radar postaviti kao da postavljaju zgradu koju dovlace izgladnjeli crnci iz Maroka na svojim leđima. Postavite odmah ako je sigurnosti radi sta treba jos da ljudi pogine i kazni da se naplati da mi isplatili taj radar?
Ja se ponadao sledece godine Zenica Maglaj autoput...
samo po džepu. to raja jedino konta.
kazne, kazne, kazne .. vece, vece sto je moguce vece, za neplacanje oduzimat vozila kojma su u momentu upravljali, il ici u prinudnu naplatu.. oduzeta imovina i vozila namah na trziste, pretvarat ih u novac za drzavu, a nikako ko u zenici unistavat ih.
Hocel' se morati kredit kod stranaca uzeti za njega?
pa kako ce stavit radar kad ima radar u Vraci , po zakonu ne moze tako blizu radar pored radara, na sta ovo lici , svakih 4 kilometra radar , ko da smo London haha ... mislim da je po zakonu svakih 5 kilometara , A po sto zivim blizu spomenute dionice policija dole svaki dan sa radarom a svi sijecu duplu punu kao i prije , zar nije to bio uzrok sudara gdje su 3 momka poginula ? Ko mi ne vjeruje nek ode na kafu na novu pumpu i pogleda sam .
Sve je ovo meni OK, i stacionarni i mobilni, tronozci, sakrivanje u grmu itd. Ali najgore je sjedenje u crnom ili teget plavom autu i snimanje bez ikakvih obiljezja i zaustavljanja. Znaci mozes pogaziti, ubiti, napiti se itd. ali plati kaznu i jebi se. Samo daj pare. Nema psiholoskog efekta zaustavljanja, kaznjavanja itd. samo daj pare i radi sta hoces. Iskreno ne znam ni kakvo je uporiste u zakonu sa tim parkiranim autima i radarima unutar istih... Prosvijetlite me ako znate.
Samo pare !!!
psiholoski efekat na momenat ucinjenog prekrsaja nece bit, kada dodje carobna plava posiljka, pa dodje druga pa...., jos ako si slabog imovinskog stanja, a vecina jeste vidjet ces efekta i pucanja samome sebi s lijeva pa s desna.
novi radar, top vijest! wow !
soli narep gospodo
Novi Iphone7 pogledajte : http://adf.ly/1f5cTB
Mislite s ciljem punjenja kantonalnog budzeta...Ma koga je briga za gradjane i njihovu sigurnost. Ublehaši,provaljeni ste već odavno.
Imaju pokretni radari što je MUP RS nabavio, užas jedan. Snimaju do 500m po svakom vremenu, danju i noću i do 6 traka odjednom i odlazni i dolazni saobraćaj. Kad kažu na kojoj je regiji u RS svi voze kao bubice. Fora je u tom da uopšte nema zaustavljanja saobraćaja, baš kao ni kod stacionarnih radara, a u danu može biti na 10 mjesta. Ma užas!