Usrećeno 150 djece
4

Zenica: Najmlađim korisnicima dnevnog centra podijeljeni paketići

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Dnevnom centru i prihvatnoj stanici Udruženja građana "Pomirenje" danas je upriličena podjela novogodišnjih paketića za najmlađe korisnike dnevnog centra.

Uz muziku, smijeh i pjesmu danas je podijeljeno 150 paketića za korisnike dnevnog centra i prihvatne stanice kojom rukovodi Walter Goncalvez sa svojim saradnicima.

Goncalvez je u izjavi za Klix.ba kazao kako je podjela novogodišnjih paketića počela od četvrtka i da je još posla pred njima.

"Danas smo i zvanično krenuli sa podjelom novogodišnjih paketića, a već 12 godinu izvršavamo tu misiju uspješno. To je simboličan poklon, ali je djeci doista značajna stvar. Imamo još mnogo, mnogo, paketića podijeliti i u Federaciji i u Republici Srpskoj, ali uspjet ćemo, siguran sam.", izjavio je Goncalvez.

U redovni program dnevnog centra je uključeno oko 85 najmađih Zeničana, ali pored njih, paketiće će dobiti i djeca koja su prije bili korisnici dnevnog centra.

"U četvrtak smo počeli sa podjelom paketića u osnovnim školama i svaka škola u Zenici dobit će paketiće za učenike od prvog do petog razreda, a sve ukupno u Zenici će biti podijeljeno oko 20.000 paketića.", zaključuje Goncalvez.

Najmlađi Zeničani, korisnici dnevnog centra, su kako kažu zadovoljni paketićima kao i svake godine, a za Goncalveza imaju samo riječi pohvale.