Mali, ali značajan korak
550

Zenica dobila kontejnere u koje građani mogu odlagati odjeću za sugrađane u potrebi

Piše: E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Gradska uprava Zenice je nakon inicijative gradskog vijećnika Almira Babajića (SDP) realizovala pilot projekt kontejnera u koje će građani Zenice moći odložiti odjeću i obuću za sugrađane u potrebi.

Iz Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenice za Klix.ba je potvrđeno da je izvršena nabavka i postavljanje dva kontejnera u koje će građani Zenice moći odložiti odjevne predmete za svoje sugrađane, a kojima će raspolagati Crveni križ Zenice.

Kontejneri su postavljeni na dvije lokacije u Zenici i to u zeničkom naselju Crkvice u blizini Javne ustanove Dom porodica te u naselju Odmut.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Za ove namjene iz budžeta Grada izdvojeno je 3.950,40 KM i radi se o pilot projektu koji treba dati odgovor na pitanje, da li građani na pravi način koriste ovakva kontejnerska mjesta. Predmetni kontejneri dimenzija su 1,15 x 1,20 x 2,20 metara i posebnim ugovorom su ustupljeni na korištenje Crvenom križu Grada Zenica koji će prikupljenu odjeću i obuću distribuirati osobama u stanju socijalne potrebe", kazali su iz Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica.

Na kraju su dodali kako je ovo samo pilot projekt te da će u budućem periodu biti nabavljena vjerovatno još dva kontejnera koja bi trebala biti postavljena na druge lokacije u gradu, ukoliko građani iskažu potrebu za doniranje odjevnih predmeta.