{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Bivši logoraši traže izmjene zakonskih akata

S
28.7.2011. u 22:46
0
2
Zenica: Bivši logoraši traže izmjene zakonskih akata
0
Zenica: Bivši logoraši traže izmjene zakonskih akata
Samir Pojskić
Udruženje logoraša iz Zenice u ovoj godini realiziralo je nekoliko značajnih aktivnosti u skladu sa usvojenom strategijom rada, koja se bazira na edukaciji članova uz kontinuirano provođenje planom utvrđenih aktivnosti.
"U partnerstvu sa 'Medicom Zenica' proveli smo kampanju 'Logoraši i u ratu i u miru', i projekat psihosocijalne rehabilitacije. Istovremeno realizujemo kampanju, koja ima za konačni cilj usklađivanje donesenih pravnih akata na svim nivoima sa pozitivnim zakonskim propisima, koji će omogućiti ovoj populaciji uživanje elementarnih ljudskih prava, koja su im zbog propusta u izradi dosadašnjih zakonskih akata sada uskraćena", kazao je Samir Pojskić, predsjednik Udruženja.

U narednom periodu Udruženje logoraša Zenice nastaviti će aktivnosti na izmjenama postojećeg kantonalnog zakona o socijalnoj zaštiti, za što su prijedlozi dostavljeni nadležnom resornom ministarstvu, kao i aktivnosti izmjena postojećeg Zakona i na iniciranju jedinstvenog djelovanja svih poslanika u tijelima i organima na federalnom nivou, a koji dolaze sa područja ZDK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: