{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene u svim strankama su za bolja zakonska prava porodilja

F
1.4.2010. u 22:13
0
12
Žene u svim strankama su za bolja zakonska prava porodilja
0
Žene u svim strankama su za bolja zakonska prava porodilja
Koordinacija žena iz svih političkih partija u Bosni i Hercegovini založila se za bolje zakonske uvjete u zemlji za porodilje kao za korak ka povećanju nataliteta.
To je saopćeno iz Stranke demokratske akcije (SDA) čija je Asocijacija žena organizirala danas u stranačkom sjedištu u Sarajevu prvi radni sastanak ove koordinacije.

Zaključeno je da zakonom na nivou Federacije treba što prije regulisati zdravstvenu zaštitu kao i prava porodilja, što je dosad bilo regulisano kantonalnim zakonima. Federalnim zakonom bi prava žena porodilja bila izjednačena u cijelom entitetu, rečeno je.

Članice Naše stranke, Narodne stranke "Radom za boljitak", Socijalističke partije, SDA, kao i predstavnice Agencije za ravnopravnost spolova BiH izrazile su spremnost da zajednički djeluju u ovom pravcu.

Predstavnice Agencije za ravnopravnost spolova ocijenile su pozitivnim ovakav način organiziranja žena koje su u mogućnosti zalagati se za bolja zakonska rješenja.

Predsjednica Asocijacije žena SDA Alma Bandić-Drndo rekla je da se politički aktivne žene jedinstvenim stavom te zajedničkim zalaganjem mogu izboriti za bolja prava žena u BiH. Politička orijentacija u ovoj borbi nije u prvom planu, saopćeno je iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: