{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene u policiji donose kvalitet više

F
10.5.2011. u 15:52
0
0
Žene u policiji donose kvalitet više
0
Žene u policiji donose kvalitet više
Foto: Sarajevo-x.com
Ministarstvo unutarnjih poslova FBiH, Federalna uprava policije, u saradnji s Agencijom za ravnopravnost spolova BiH organiziralo je danas u Sarajevu sastanak povodom uspostavljanja mreže žena u policiji na nivou BiH.
Kako je izjavila direktorica Agencije za ravnopravnost spolova Samra Filipović-Hadžiabdić cilj današnjeg sastanka, na kojem su učestvovale policajke iz kantonalnih MUP-ova, FMUP-a, Distrikta Brčko, DGS-a, SIP-e i MUPRS-a, istovremeno je jedan od ciljeva Akcionog plana za implementaciju Rezolucije UN-a 1325.

Standard koji prema ovom dokumentu treba dostići je 30 posto žena u policiji. Međutim, naglašava Filipović-Hadžiabdić, drugi aspekt je povećanje broja žena na mjestima odlučivanja u policiji, a ne samo da ih ima u dovoljnom procentu, te da im se omoguće uvjeti za edukaciju i napredovanje u karijeri.

"Žene u policiji su apsolutno pokazale da donose kvalitet više za cjelokupno stanovništvo države, a posebno jer je BiH država izašla iz rata i samim tim suočena je s nizom problema, kao što je kvalitet koji policajke daju prilikom rješavanja slučajeva nasilja u porodici", kazala je ona.

Obna je istaknula da stvaranje jednog ovakvog udruženja nije mimo policijske hijerarhije, nego će na ovaj način žene u policiji iz raznih dijelova BiH moći razmjenjivati svoja iskustva i dalje razviti svoj program rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: