|

"Žene Srebrenice": Međunarodna zajednica saučesnik u zločinu nad bosanskim žrtvama

"Žene Srebrenice": Međunarodna zajednica saučesnik u zločinu nad bosanskim žrtvama
0
F
FENA
8.11.2007. u 15:40
0
komentara
0

dijeljenja
"Žene Srebrenice": Međunarodna zajednica saučesnik u zločinu nad bosanskim žrtvama
Udruženje građana "Žene Srebrenice" Tuzla ocijenilo je danas da je parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s Evropskom unijom, kojim je ta zemlja i zvanično amnestirana za sve zločine koje je počinila u BiH, potvrdilo saučesništvo međunarodne zajednice u zločinu nad bosanskim žrtvama.
Sramno parafiranje tog sporazuma, smatraju u Udruženju, zasluga je prvenstveno glavne haške tužiteljice Carle dol Ponte koja je desetogodišnje srpske laži o tobožnjem hapšenju ratnih zločinaca koji su počinili genocid u Srebrenici potpisala kao vlastitu istinu. Time je otvorila Srbiji put u evropske integracije, ostavljajući pritom Bosnu i njene žrtve u getu u koji su stavljani još prije 17 godina.

Udruženje također naziva Milorada Dodika političkim nasljednikom Radovana Karadžića, koji od dolaska na vlast razara Bosnu i Hercegovinu i čini sve da Srbiji pomogne u skrivanju ratnih zločinaca.

Članovima ovog udruženja jedino nisu poznati razlozi zbog kojih takozvani "probosanski političari" iz Sarajeva ponizno spuštaju glave pred spomenutim činjenicama te dozvoljavaju svima da ponižavaju bosanske žrtve i otvoreno vrijeđaju hiljade bosanskih majki, čiji su sinovi izginuli braneći dostojanstvo svoje zemlje i naroda kojem pripadaju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.