Reakcije na karneval
559

Željko Komšić o tabutu u Čapljini: To je morbidno i bolesno

Klix.ba
Prva reakcija na fotografiju sa karnevala u Čapljini koja prikazuje postavku pokopa sačinjenu od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka K. došla je iz čapljinskog odbora Demokratske fronte i predjednika same stranke.

"Moj komentar je samo - morbidno i bolesno", kazao je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, dok je iz DF-a Čapljina došla poruka osude "ismijavanja i zloupotrebe vjere i vjerskih osjećanja"

"Političku poruku nećemo ni komentarisati osim da su velike oči Dragana Čovića u strahu od gubitka fotelje", stoji u kratkom komentaru objevljenom na lokalnom Facebook profilu stranke.

Podsjećamo, sanas su u Čapljini održane Velike maškare - Karneval fest 2018 koji je, po svemu sudeći, zadobio i popriličnu političku notu koja je naišla na veliko neodobravanje dijela javnosti.

Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info

Jedna od atrakcija bio je tabut, karikatura Željka Komšića, zastava BiH te nišan na kojem je stajalo ime "Željko K.". Tabut su okruživali partizani sa zelenim maramama, jedan ustaša i imam. Može se zaključiti to da je riječ o aluziji na Komšića i njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Također, na karnevalu se našla i lutka koja neodoljivo podsjeća na sudiju Carmela Agiusa (desni dio fotografije) koji je presjedao sudskim vijećem koje je donijelo odluku o presudi zločinačkoj šestorki tzv. Herceg-Bosne.

Karnevalske lutke po običaju predstavljaju simbole onoga "lošeg" i na kraju festivala one bivaju zapaljene.