BiH
4

Željki Cvijanović odobreno uvodno izlaganje od 90 minuta

Piše: G. D.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Mandatarka za sastav nove Vlade RS Željka Cvijanović zatražila je dozvolu od poslanika NSRS da joj za uvodno izlaganje umjesto propisanih 20 daju cijelih 90 minuta. Poslanici su ovaj prijedlog prihvatili.

Željka Cvijanović je ovaj "blok čas" iskoristila da podsjeti javnost o svemu što je Vlada RS uradila u prethodnom periodu, ističući da će takva vrsta odgovornosti karakterisati i narednu Vladu.

"Zabilježili smo rast BDP-a. Povećali smo i obim industrijske proizvodnje. Rasla je i vanjsko-trgovinska razmjena. Nezaposlenost jeste veliki problem, iako ima trenutno opadajuću putanju. Broj nezaposlenih je sve manji. Anketna stopa zaposlenosti je samim tim povećana. Prosječna plaća u RS veća je za dva posto u odnosu na prosječnu plaću prošle godine", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će nova Vlada RS raditi na reformi politike podrške oporavka privrede. Borba protiv kriminala i korupcije biće prioritet nove Vlade RS, kao i reforma fiskalne politike.

"Realizacijom planiranih projekata želimo stabilizovati RS. To podrazumijeva da će neke od predloženih mjera biti restriktivne, ali one nemaju alternativu, ako želimo bolje društvo. Najvažniji cilj nove Vlade RS biće stabilna ekonomija i povećanje zaposlenosti", rekla je Cvijanovićeva.