BiH
1.6k

Željka Cvijanović i supruga Milorada Dodika poslale selfie sa Trumpove inauguracije

Piše: M. N.
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika RS-a Snježana Dodik fotografisale su se u blizini američkog Kapitola tokom zvanične inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Fotografiju je objavio RTRS kako bi uvjerio bh. javnost da su Cvijanović i Dodik bile na inauguraciji.

Kako smo ranije objavili, Cvijanović i Dodik su dobile poziv da prisustvuju događaju koji se održava u hotelu Hyatt Regency Capitol Hill u povodu inauguracije Trumpa. Hotel Hyatt Regency Capitol Hill ponudio je svim svojim gostima specijalnu ponudu u povodu proslave inauguracije Trumpa, a predsjednički smještaj košta 45.000 dolara.

Iz Vlade RS-a je saopćeno kako si "troškovi boravka predsjednice Cvijanović u SAD-u ovom identični uobičajenim troškovima predsjednice Vlade pri službenom boravku u ovoj zemlji, na primjer, za potrebe održavanja sastanaka sa međunarodnim finansijskim institucijama, te podrazumijevaju troškove avionske karte i hotelskog smještaja".

"Prisustvo predsjednice Vlade inauguraciji novog američkog predsjednika od ključnog je značaja za Vladu i Republiku Srpsku u cjelini, te pojedine zlonamjerne i tendenciozne dezinformacije ni na koji način to ne mogu umanjiti, posebno imajući u vidu da je predsjednica Cvijanović jedna od rijetkih zvaničnika iz regiona koji prisustvuju ovom događaju", stoji u saopćenju.

Ambasador BiH u SAD Haris Hrle kazao je ranije kako se "Željka Cvijanović ne nalazi u službenoj posjeti Washingtonu, niti će prisustvovati službenim aktivnostima vezanim za inauguraciju predsjednika Donalda Trumpa, odnosno da ne nije službeno pozvana u SAD.

Javnosti nije poznato ni s kim će se Cvijanović uopće sastati u Washingtonu, koliko planira boraviti u SAD-u i koliko iznose troškovi njenog putovanja.