BiH
334

Ambasada BiH: Cvijanović nije u službenoj posjeti SAD-u i neće prisustvovati inauguraciji Trumpa

Piše: Er. M.
Željka Cvijanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željka Cvijanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović neće prisustvovati inauguraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa, potvrđeno je za Klix.ba u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tvrdnje Vlade Republike Srpske da premijerka RS-a Željka Cvijanović službeno boravi u Washingtonu, gdje će prisustvovati inauguraciji novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa te pratećim događajima u okviru inauguralne svečanosti, pokazale su se netačnim.

"Željka Cvijanović se ne nalazi u službenoj posjeti Washingtonu, niti će prisustvovati službenim aktivnostima vezanim za inauguraciju predsjednika Donalda Trumpa", rekao je za Klix.ba ambasador BiH u SAD-u Haris Hrle.

S obzirom na to da Cvijanović očito privatno boravi u posjeti Washingtonu postavlja se pitanje koliko je opravdano da premijerka troši novac građana Republike Srpske na privatna putovanja.

Iz Vlade RS-a javnosti nisu pojasnili zbog čega je privatno putovanje Željke Cvijanović, kako navode, od ključnog značaja za Vladu RS-a i Republiku Srpsku u cjelini.

Javnosti nije poznato ni s kim će se Cvijanović uopće sastati u Washingtonu, koliko planira boraviti u SAD-u i koliko iznose troškovi njenog putovanja.