Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Japanski vozovi za to vrijeme obiđu cijeli kontinent
u japanu svi vozovi godisnje kasne 1 minutu, u nas za jedan dan , jedan voz kasni 150 minuta.....
Dzesi japanac
Krene vlak a dodje voz, pa kako neće kasniti :-)
dobar
Ma bice jos malo ko u Indiji drzati se za sipke,sjediti po krovu..
Pa onda svi pomjere raspoted za 150 minuta i tacni smo ko japanci
Amela Tuku za direktora Željeznica BiH.
Vozovi "redovno" kasne i do 150 minuta u sat vremena.
Umjesto da mjenjaju lokomotive (cisti kretenluk) neka imaju digitalne napise na vagonima i lokomotivi. Masinovodja samo promjeni ime :od rs stavi da je fbih i obratno. Manje vremena a ekonomicnije.
Ili napravite zeljeznice BIH ili propadnite i jedni i drugi. Ko vas vise hebe
Ovi iz nasih zeljeznica neka razmisle sta bi se desilo da voz kasni u Japanu nekoliko minuta!! Ovo kod nas postala normala. Uzas, treba se smijeniti cijeli rukovodeci kadar. A zasto mjenjaju lokomotivu izmedju FBiH i rs? Pa valjda je kolosjek iste sirine? Joj drzavo!
Ja neznam kako ce zeljeznica vratiti 188 mil duga za porez, 132 mil duga Spaniji za talgo vozove itd. ako posluju na ovaj nacin. Hoce li politicka elita, kao i do sad, posegnuti u dzepove gradana da bi nahranila/spasila svoju kompaniju (uhljebe), jer u narodu kazu da drzavna kompanija nikad nemoze propast jer iza nje stoji "drzava". Sve u svemu, malo rade, nesposobni, viska radne snage, korupcija itd.....Javne kompanije su ogledalo javne uprave - tj, politicke elite
"Kao razlog velikog kašnjenja navedena je procedura zamjene lokomotiva između Željeznica FBiH i Željeznica RS-a" Dakle, nije dopustivo da po pravoslavnim šinama vozi muslimanska lokomotiva i obrnuto. Ako ovo nije vrhunac idiotizma, onda ne znam šta jeste.
cuj redovno kasnjenje hahaha pa zar i to ima ? Valjda je logicno onda da stavite na rasporedu 50 minuta poslije pa cemo se pretvarati da je tacan : )
direktor japanske zeljeznice se ubio zato sto su mu vozovi kasnili par minuta..
funkcionalna drzhava.
Nije to nista. Cuo sam da u Japanu jedan voz kasni oko 17 sekundi GODISNJE
Jebe ih zamjena lokomotiva. Ukinut i vozove i vlakove, jer i tako nisu za nas i nek nas voze pijani i smotani šoferi autobusa. I tako, i tako, svi naši političari, za koje smo glasali, imaju ili autobuse, ili kamione. Znači, željeznica, nula bodova. Pa onda, ukinite je i nemojte nas više patiti i lagati.
Hoćete modernu željeznicu i pravite neka poređenja sa vremenom od prije rata... Pa uporedite koliko se tad ljudi vozilo vozom i koliko je automobila bilo, a koliko sad...
I imali 4 godine rata kada je toliko toga uništeno i devastirano. I sad imamo, kao što vidiš, 2 slabo uvezane željeznice zbog kojih su najvećom mjerom i ta kašnjenja. Ali i pored svega toga moralo se bolje, one fule sa Talgo vozovima, potom Končarevim... Nema opravdanja za neke propuste.